Documentarul Colectiv a fost nominalizat la două categorii ale premiilor Oscar: pentru „Cel mai bun film străin” și “Cel mai bun documentar”.

Documentarul românesc “Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a devenit primul film românesc nominalizat la premiile Oscar, unde va concura la categoriile ”cel mai bun documentar” şi “cel mai bun lungmetraj internaţional”, potrivit platformelor online ale Academiei de Film American.

Este pentru prima dată când un film românesc este nominalizat la Oscar.

Vezi și: MINELLI: ALEGEȚI SĂ FIȚI VOI! INTERVIU FLAWLESS

Documentarul Colectiv – o poveste captivantă

Documentarul “Colectiv”, coproducţie România-Luxemburg, regizată de Alexander Nanau, este o poveste captivantă ce prezintă eforturile comune depuse de medici, oficiali guvernamentali şi jurnalişti de investigaţie, care luptă împotriva corupţiei în timp ce descoperă o fraudă de amploare în sistemul de sănătate din Bucureşti după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Pelicula a fost selectată pe lista scurtă a producţiilor cinematografice propuse pentru o nominalizare la premiile Oscar la categoriile “cel mai bun documentar” şi “cel mai bun lungmetraj internaţional”, potrivit anunţului făcut în luna februarie de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).

Premiera mondială a documentarului a avut loc în 2019 la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

Sursa: Agerpres

Lifestyle & Leisure

2 Replies to “Documentarul Colectiv, nominalizat la două premii Oscar”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *