Jurnalista Bianca Poptean a trecut prin cel mai dificil moment din viața sa în luna decembrie a anului trecut. „Am făcut o operație radicală, o mastectomie bilaterală, urmată de reconstrucție de sân, pentru a îndepărta orice suspiciune de apariție a unui cancer la sân. Mai ales că am trăit un astfel de coșmar alături de mama mea”, a scris Bianca pe blogul său. Pentru că nu a vrut ca nodulii descoperiți la un control să se transforme treptat în cancer, Bianca a făcut o operație de mastectomie bilaterală urmată de reconstrucție de sân, asigurată de doctor Dragoș Zamfirescu, președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România.

La patru luni, după efectuarea dificilei intervenții chirurgicale, Bianca Poptean a început un program complex de recuperare în cadrul Centrului de Recuperare și Medicină Integrativă Global Wellness System din Bucureşti, care se va întinde pe o perioadă de mai multe luni. Echipa de specialiști, între care se regăsesc dr. Cristina Popescu, medic geriatru cu competența în medicina integrativă, inginer chimist Aurelia Dumitru Managerul Centrului și kinetoterapeuții Valentin Ghinea și Miki Țîmpău-Cristinoiu, îi asigură Biancăi un protocol terapeutic personalizat pentru recuperare, prevenția bolilor și menţinerea sănătăţii.

Centrul de Recuperare şi Medicină Integrativă, Global Wellness System aduce în România un nou concept de abordare în prevenţia şi tratamentul afecţiunilor, fiind un centru model de evaluare holistică, dar şi ştiinţifică a pacienţilor, prin extinderea conceptului de sănătate dincolo de limitele corpului, luând în calcul întreaga persoană (corp, minte, suflet, emoţie, energie, factori externi, misiune personală).

 „Noi suntem mai mult decât corp, suntem minte, corp şi suflet şi avem o interconexiune cu ecosistemul din care facem parte. Poate că stilul de viaţă modern ne-a îndepărtat de starea de bine prin faptul că ne-am îndepărtat de natură. Atunci când ne confruntăm cu o experienţă, aceasta există în interiorul nostru pe toate planurile şi atunci, pentru un proces de vindecare complet, trebuie să acţionezi pe toate aceste planuri simultan. Medicina integrativă îmbină medicina clasică cu metodele complementare şi, astfel, ofeim ajutor atât pacientului, cât şi familiei. Toate metodele pe care le folosim sunt produse, tehnologii şi terapii de ultima generaţie, pentru care există o dovadă de calitate ştiinţifică ridicată, de siguranţă şi eficiență”, explică ing. chim. Aurelia Dumitru, Manager în cadrul Global Wellness System.

Mai multe despre cazul Biancăi Poptean și utilitatea medicinei integrative:

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *