Recentul val de atentate a născut o serie de monștri, din păcate foarte activi online. Convinși că sunt în măsură să emită judecăți prețioase, aceștia și-au propus să rezolve situația din Orientul Mijlociu. Online, cum altfel? Așadar, înainte de a te alătura hoardelor de cuceritori online ai Orientului, ne-am gândit că ar fi bine să știi câteva lucruri despre el.

  1. Orice conflict are o serie de cauze. Filmulețul de mai jos prezintă, pe scurt, cinci posibile cauze pentru tensiunile din zonă. Pentru că nu ar trebui să te satisfacă, îți recomandam să le iei în considerare fără a te limita la ele.
  2. Echipa Creative Monkeys a creat un video scurt, în limba română, pentru a explica situația din Siria. E concis, informativ, precis și nepărtinitor – îl recomandăm.
  3. Știm că pare extrem de complicat să diferențiezi diferitele confesiuni, triburi și politici din Orientul Mijlociu, dar ar trebui să înțelegi măcar diferențele dintre suniți și șiiți. Înainte de a-ți exprima importanta părere. Oriunde ai alege să o faci.
  4. Citește! Impactul emoțional al imaginilor îți poate ascunde, parțial, adevărul. Cuvintele sunt reci, dar prietenoase. Semiluna si haosul, de Olivier Roy, rezumă evenimentele din 11 septembrie 2001 și răspunsul administrației Bush.Olivier Roy
  5. Privește! Lumea noastră e intens colorată – încearcă să privești toate nuanțele de gri. Ai putea face o excepție și ignora 50 dintre ele, dar nu uita că “Sunt musulmană!” poate însemna mai mult decât crezi.
How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *