Nu o singură dată ai fost îngrijit de mama ta cu cartofi pe frunte, mămăligă pe piept sau baie cu apă fierbinte şi sare. Toate durerile au trecut ca prin minune şi tu te-ai întrebat ce miracole stau ascunse în mâinile ei, ce leacuri se ascund în mâncărurile simple.

Borş pentru o iarnă fără batistă

Uneori, uităm că până şi în mâncărurile pe care le consumăm sunt multe portițe spre o viață sănătoasă şi plină de energie. Vine frigul şi o supă fierbinte valorează mai mult decât un fular gros. Nu numai că te va scăpa  de răceli, dar chiar le va preveni. Şi de ce nu ai încerca borşul cu verdețuri de la Vegeta, pentru un plus de gust al supei de pui. Aceasta va alunga virozele și va avea un rol decisiv în revigorarea şi vitaminizarea organismului, datorită aportului de legume.

vegeta-bors-cu-verdeturi

Primăvara de fier

Dacă iarna e vremea ciorbelor şi supelor, primăvara este dedicată mâncărurilor cu verdețuri, care redau organismului vitaminele de care a fost privat în perioada iernii. E momentul cel mai potrivit pentru a consuma urzici, ştevie sau spanac care vor ajuta la refacerea organismului și la reechilibrarea resurselor de fier. Ştevia este un aliment cu multe efecte benefice în organism, ideală pentru o cură de sănătate, imediat ce aceasta va umple piețele. Mâncărica de ştevie, puțin acrişoară, poate fi un veritabil tratament natural împotriva anemiei, diabetului, obezității şi tensiunii arteriale.

Cimbrul, condimentul mâncărurilor care reduc oboseala

Pe lista alimentelor cu proprietăţi vindicătoare se regăseşte şi cimbrul. Consumat cel mai adesea ca un condiment în ciorbe și tocăniţe de tot felul, are ca acțiune eliminarea paraziţilor intestinali, dar şi efecte bronhodilatatoare, expectorante. Cimbrul are o acţiune benefică la nivel cerebral, favorizând circulaţia cerebrală şi fluidizarea sângelui. Mai mult, acesta poate creşte puterea de concentrare, are efecte antioxidante la nivelul neuronilor, reglează tensiunea arterială şi combate starea de oboseală, de aceea un ghiveci de toamnă cu legume şi bogat în cimbru te va pregăti pentru un festin al aromelor şi pentru o porţie de sănătate garantată.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *