Cu toții încercăm să minimizăm cantitatea de toxine absorbită: mâncăm mai sănătos, bem apă purificată, realizăm chiar și programe de detoxifere. Totuși, o anumită cantitate de toxine este absorbită prin piele. Iar săpunul, unul dintre cele mai folosite produse pe parcursul unei zile conține numeroase chimicale, vopseluri, arome, substanțe despre care nici nu știm că ar trebui să ne ferim. Așa că dacă doriți să minimizați expunerea la aceste toxine ascunse, ar fi bine să optați pentru săpunuri naturale.

Sapunuri naturale

„Multe persoane au pielea sensibilă și nu reacționează deloc bine la săpunurile din comerț. Cu ajutorul unui săpun natural poți reduce și chiar preveni o multitudine de probleme ale pielii cauzate de ingredienții chimici iritanți. Săpunurile naturale au ingredinete care nu au fost produse cu ajutorul ierbicidelor, fertilizatorilor chimici sau pesticidelor, multe dintre acestea recunoscute ca fiind cancerigene”, explică Mihaela Jarai, fondatorul Alma Natural.

Din ce este făcut un săpun natural

La fel ca și în cazul alimentelor, atunci când achiziționăm produse cosmetice trebuie să știm să citim etichetele. Asigurați-vă că ingredientele sunt 100% naturale și vin din surse naturale. Cele mai obișnuite ingrediente dintr-un săpun natural sunt: uleiul de cocos, de măsline, avocado, shea, laptele de capră și cocos, uleiurile esențiale, untul de shea african plus multe plante medicinale: mușețel, lavandă, gălbenele.

Atunci când alegeți săpunul uitați-vă cu atenție să nu conțină coloranți artificiali și parfum, pentru că acestea sunt ingrediente sintetice. Dacă vreți un miros plăcut puteți cumpăra săpunuri pe bază de coloranți și uleiuri esențiale naturale. Un alt ingredient pe care ar trebui să-l cautați în săpunurile naturale este bentonitul, folosit pentru a crește clăbucul și recunoscut pentru proprietățile detoxifiante, deoarece se leagă de toxine și le scoate din corp.

Bentonite Shampoo Bar

Bentonite Shampoo Bar de la Alma Natural este un șampon natural solid care vă fortifică firul de păr grație uleiurilor vegetale folosite în fabricarea sa: ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de ricin, unt de cacao, dar și datorită untului de Shea și a argilei Bentonite. Uleiurile esenţiale de rozmarin și patchouli stimulează creșterea părului și stopează căderea lui, argila Bentonite reface echilibrul natural al părului absorbind excesul de ulei de la suprafața scalpului, purificând folicul capilar. Se recomandă pentru toate tipuri de păr, dar în special pentru cel gras. Preț: 13.5 lei.

Sapun African

Săpunul african hidratant și cremos nu este un simplu săpun! Poate fi folosit pentru curățarea și demachierea tenului, pentru spălarea corpului sau părului la duș. Datorită ingredientelor din compoziție este eficient pentru tratamentul acneei sau al excesului de sebum. Săpunul negru conține unt de shea nerafinat Fairtrade, un ingredient neprețuit în îngrijirea pielii, care protejează pielea și îi menține nivelul de hidratare, protejând-o de uscăciune și iritații. Vine în două combinaţii lichide cu lavanda sau peppermint. Preț: 42 lei.

Alma Natural, cosmetice din inima Transilvaniei, la Târgu Mureș, sunt în totalitate realizate manual, fără a fi testate pe animale, fără conservanţi, coloranţi sau alte ingrediente chimice, fiind astfel considerate vegane. Gama Alma Natural include exfoliante, unturi de corp, balsamuri de buze, deodorante naturale, ape florale, săpunuri, produse pentru îngrijirea tenului şi corpului, pentru bebeluşi şi mămici şi lumânări de aromoterapie. Toate produsele pot fi comandate online de pe http://almanatural.net/.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *