Primele iaurturi Danone au fost produse la Bucureşti, pe data de 15 mai 1999, sub brandurile Natural şi Delicios. Un an mai târziu compania devenea lider de piaţă în categoria lactatelor proaspete, în România.  Astăzi, 1 din 2 iaurturi consumate în România este produs de Danone, iar dobândirea şi păstrarea poziţiei de lider reprezintă în sine o istorie pe care o puteţi descoperi aici.

Cu o expertiză internaţională de aproape 100 de ani în producerea de iaurturi, lider mondial pe categoria de lactate proaspete, Grupul Danone a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni, care nu mai funsţiona la acel moment. Fabrica din Bucureşti a fost apoi reabilitată şi echipată cu linii moderne de fabricaţie, integrate într-un sistem automat de programare, operare şi control al proceselor de fabricaţie. Investiţia iniţială a fost de 18 milioane dolari. Investiţiile în operaţiunile din România au continuat de-a lungul celor 15 ani, atingând în prezent peste 300 milioane lei.

În ultimii 15 ani Danone a fost motorul dezvoltării categoriei de lactate proaspete în România, prin informare şi educaţie, dar şi prin lansarea de noi game de produse cu valoare adăugată pentru consumator, aşa cum sunt: Cremosso, un iaurt foarte cremos şi consistent, pe piaţă din anul 2000, Activia, cu bacterii probiotice, din anul 2001, iaurtul Danonino pentru copii, cu calciu şi vitamina D, din 2007 sau OIKOS, iaurt săţios bogat în proteine, în 2013.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *