Dacia a prezentat marți primul său model de mașină electrică. Compania a publicat primele imagini cu modelul Dacia Spring.

Noul model ar fi trebuit să fie lansat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, însă evenimentul a fost anulat cu câteva zile înainte de începerea sa, în urma unei decizii a autorităților elvețiene, care au interzis adunările publice mai mari de 1.000 de persoane.

Dacia Spring - prima masina romaneasca electrica
Dacia Spring – prima masină româneasca 100% electrică

Renault a prezentat Dacia Spring drept un “Urban City car” pentru a descrie poziționarea sa în piață. Această informație a dus la convingerea că viitorul model electric Dacia va fi înfrățit cu Renault K-ZE, pe care francezii l-au dedicat anul trecut pieței chineze.

Dacia Spring: autonomie, preț, data lansare

Mașina va fi lansată oficial la doi ani după prezentarea de astăzi, adică în 2022. Câteva detalii importante despre noua mașină: autovehiculul va fi complet electric, va face parte din clasa A (Minicompact, mai mică decât Sandero), va avea o autonomie de 270 km (la 60km/h), iar prețul pornește de la 15.000 de euro.

Dacia Spring - prima masina romaneasca electrica
Dacia Spring – față
Dacia Spring - prima masina romaneasca electrica
Dacia Spring – spate

Conform unor informații mai vechi, cel mai probabil scenariu pentru Dacia este ca modelul Renault K-ZE, lansat în China, să fie adaptat pieţei europene. Modelul a fost prezentat în septembrie 2018 în cadrul Salonului Auto de la Paris pentru a fi lansat pe pieţele emergente. Maşina ar putea costa circa 15-20.000 de euro. Francezii mai au în portofoliu modelul ZOE, care are un preţ de la circa 30.000 de euro cu TVA. Cu o maşină de 20.000 de euro şi un volum anual de 50.000 de unităţi, Dacia ar produce anual maşini electrice de un miliard de euro.

La prima vedere, Spring e un model compact, care se poate strecura ușor pe străzile înguste din orice oraș. Primul model 100% electric românesc ar putea concura cu modele similare precum Volkswagen e-UP şi Skoda Citigo.

Vezi și: Mazda2 2020, o poveste despre autodepășire

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *