Ori de câte ori stresul își face simțită prezența în viața noastră, tindem să ajungem la comfort food, adică mâncăm acele lucruri care ne fac să ne simțim mai bine. Unii dintre noi aleg feluri de mâncare bogate în carbohidrați, precum pizza sau paste. Pentru alții, friptura e cea care face grijile să dispară mai repede decât am zice “Yum.” Femeile apelează adesea la ciocolată și nu degeaba spunem uneori că e mai bună decât sexul. Însă echilibrul e important: dacă depășim măsura vom avea nevoie de o cură de detoxifiere.

Ne-am propus să vă prezentăm 3 secrete ale detoxifierii care se pot aplica ușor și rapid, fără să transformăm detoxifierea într-un nou motiv de stres. Până la urmă, important este să ne adaptăm obiceiurile la un stil de viață sănătos. Iar asta înseamnă consecvență, perseverență și stare de bine.

Detoxifiere prin… somn

Odihna este una dintre cele mai bune și mai rapide modalități de a începe o cură de detoxifiere. Somnul are un rol important în slăbire, iar oamenii de știință arată că somnul ajută la reducerea nivelurilor de cortizol și a stresului. În plus, somnul îmbunătățește starea generală de sănătate și ajută organismul să se refacă. Poate că și mai important este că detoxifierea prin somn este plăcută și nu presupune efort. Pentru un somn bun și odihnitor de 8 ore e necesar să avem o temperatură perfectă, de aproximativ 19 grade Celsius, așternuturi curate și o pernă bună. Iar dacă și tu vrei să reduci anxietatea și să adormi mai repede, află că aromele de lavandă și mușețel te pot ajuta.

Alimentație echilibrată, fără alimente interzise

Ori de câte ori avem nevoie de o cură de detoxifiere, corpul nostru ne dă semnale în acest sens. S-ar putea să ne simțim balonați, să ne fie greață, ori să avem migrene. Greața ne poate împiedica să mâncăm greu și se poate întâmpla chiar să simțim că nu putem mânca mare lucru. Însă nu e recomandabil nici să trăim doar cu apă, nici să renunțăm complet la alimentele de care ne e poftă. Putem mânca fără griji o bucățică de ciocolată sau o felie de pizza. Departe de a ne face să renunțăm la cură, acest lucru ne va ajuta să nu ne simțim constrânși de ea și să o putem menține pentru mai mult timp. Ar trebui, totuși, să consumăm cu moderație alimente prăjite, băuturi dulci carbogazoase, gustări nesănătoase, precum bomboane, chipsuri sau mezeluri.

Pauzele lungi și dese…

… cheia marilor succese. Așa spune o vorbă românească și cine suntem noi să o contrazicem? La job, ar trebui să facem o pauză pe oră, vreme de cinci minute, ca să ne întindem mușchii și să ne schimbăm poziția. acest lucru ne va ajuta să ne simțim mai bine, să ne corectăm poziția incomodă, dar și să reducem efectele stresului și să ne odihnim ochii. Mai ales dacă lucrăm în fața calculatorului. Vom reduce oboseala, iar circulația sângelui se va îmbunătăți. În plus, pauzele reprezintă un mod bun de a adopta și alte obiceiuri sănătoase, precum cel de a bea mai multă apă. Unde mai pui că ele reprezintă și una dintre cele mai relaxante moduri de a menține o cură de detoxifiere.

Despre gama Drenox (P)

Când vine vorba de ajutoare în cura de detoxifiere, gama Drenox a fost special concepută pentru a sprijini principalele funcții ale organismului implicate în acest proces. Ea pune accent pe drenaj și propune 4 produse esențiale:

  1. pentru drenaj renal: Drenox no.1 – Uridren. Acesta este un supliment alimentar destinat aparatului uro-genital, care are ca scop susținerea funcțiilor renale, datorită efectului diuretic oferit de extractele din compoziție.
  2. pentru drenaj limfatic: Drenox no.2 – Limfodren. Acesta este conceput pentru a elimina excesul de fluide și este recomandat pentru afecțiunile sistemului circulator, picioare grele și umflate, dar și în tratamentul preventiv și adjuvant al cistitei.
  3. pentru drenaj cutanat: Drenox no.3 – Cuta. Acesta ajută la menținerea integrității structurii pielii și ajută la drenarea toxinelor acumulate în piele.
  4. pentru drenaj hepatic: Drenox no.4 – Hepadren. Acest produs susține capacitatea de detoxifiere a ficatului, și ajută la întărirea membranei hepatice. În plus, e ideal pentru o digestie optimă.

    Mai multe despre gama Drenox aflați AICI și pe pagina de Facebook.

Orice tip de suplimente alimentare am alege să folosim într-o cură de detoxifiere, este important să alegem produse de calitate și să nu exagerăm. În fond, important este echilibrul, de la alimentație și până la obiceiurile ideale pentru o viață sănătoasă.

How to...

2 Replies to “Cură de detoxifiere: sfaturi și trucuri utile”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *