Mă înroșesc ușor. Prea ușor. Lucru care nu era deranjant pe la 15 ani, când și codițele împletite se potriveau peisajului. Dar acum a devenit… nepotrivit. Și codițele la fel. Rutina mea de îngrijire zilnică nu e mereu ce ar trebui să fie. Ca orice femeie, cumpăr tot felul de creme și loțiuni… pe care le folosesc de câteva ori înainte să expire. Și problemele feței rămân. Sunt zile în care trec neobservate și un strop de BB cream ajută, dar sunt și zile în care tenul meu m-ar face să mă rușinez încă și mai tare, dacă nu mi-ar fi prea frică de agravarea problemei la orice mică emoție. Am consultat o serie de dermatologi. Diagnostic: cuperoză.
Cuperoza este numită și boala obrajilor roșii, în termeni mai puțin clinco-aseptici. Și tot căutând leacuri, de la tratamente băbești, acum la mare modă, și până la dermatocosmetice, am ajuns la Clinica Fazzada. Am aflat că aici există un tratament pentru cuperoză care oferă rezultate uimitoare, imediat și am fost tentată să-l încerc. Deși nu sunt un client fidel al clinicilor și saloanelor de înfrumusețare. Iar denumirea de laser mă cam sperie, dacă nu e în contextul Star Wars.
Totuși, conform informațiilor, laserul Sciton poate trata tot felul de probleme ale tenului: de la vasele sparte de pe nas, față, picioare, cuperoză, rozacee și până la cicatrici proaspete sau chiar mai vechi, leziuni roșii de la vergeturi, acnee activă sau pete pigmentare de vârsta, soare sau pistrui.
Încă nu am făcut o programare, dar ideea este tentantă. Mai ales că informațiile disponibile de la clinica Fazzada arată că tratamentul nu doare, nu ustură și nu presupune niciun disconfort.