Este minunat să reciclezi obiectele uitate de timp și să le poți da o viața nouă. Le poți transforma în ghivece noi, amenajându-ți, cu costuri reduse, o grădină unică.

Sursa: Pinterest
Sursa: Pinterest

De multe ori, o roabă ponosită este sortită grămezii de fiare vechi din magazie. Ar fi cazul să o cureți de rugină, să o vopsești și să o repui în circuit. Va fi un minunat suport de flori. Se potrivește perfect trandafirilor, fiind suficient de încăpătoare încât aceștia să creasca și să se dezvolte sub razele soarelui și sub privirea ta. Trandafirul Claude Brasseur  de pe FamousRoses.eu are o superbă culoare violet-purpuriu, o formă perfectă, într-un frunziș dens, verde închis, semi-mat. Este deosebit de rezistent la maladii și extrem de potrivit pentru a-ți împodobi roaba.

trandafir_claude-brasseur

Păstrează amintirea vacanței de vară într-o cutie metalică mare de măsline grecești, în care poți transplanta Carte D’Or, un trandafir de culoare galben aprins, cu o înflorire foarte abundentă, o vegetație compactă și o rezistență bună la maladii. Cromatica sa înviorătoare îți va aduce soarele în gradină și te va înmiresma cu parfumul său. Cutiile pot fi revopsite sau înfășurate cu funie. În plus, poți umple un perete gol din balcon cu ghivece cu flori din cutii metalice sau să obții un un gard viu, folosindu-te de suporturi din lemn.

trandafir-carte-d_or

Surprinde-i și pe cei mai tineri vizitatori ai grădinii tale: plantează câteva flori într-o mașinuța de jucărie! Tot pentru distracția celor mici, nu arunca pet-urile! Vei face un bine mediului înconjurător și îți vei putea bucura copiii când le vei cere ajutorul în crearea unor suporturi de ghivece în formă de pisicuțe, bufnițe, iepuri sau căței. Sunt de preferat sticlele din plastic cu ’piciorușe’ cărora să le tai partea superioară astfel încât să obții forma unor urechi. Cere-le ajutorul copiilor și pictați împreună ochii, nasul și gura animăluțelor. Așezați în interior ghivece cu flori deja plantate și aranjați noile suporturi pe balustrada balconului sau a terasei, ori chiar direct pe iarba din grădină!

trandafir_tineke

Pasionaților de călătorie le va fi pe plac transformarea vechilor valize și coșurilor de nuiele în suporturi pline de personalitate. Nu necesită eforturi mari de adaptare, dar este important ca pământul să îl pui înainte într-o pungă de plastic sau coșul să fie căptușit cu folie de plastic pentru a nu permite pământului să se împrăștie. Pentru un asemenea aranjament, trandafirul Tineke, cu flori albe imense cu peste 50 de petale, se potrivește perfect. Inflorește bine indiferent că vremea este ploioasă, friguroasă sau prea călduroasă, fiind companionul perfect în toate călătoriile imaginare.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *