Există destul de multe păreri preconcepute iar una dintre acestea constă în faptul că o locuinţă cu stil nu poate fi realizată decât cu fonduri consistente. Ceea ce este total neadevărat. Edna Woolman Chase spunea cândva că “Stilul nu poate fi cumpărat”, afirmaţie care va rămâne valabilă pentru foarte mulţi ani, dacă nu chiar pentru totdeauna. Stilul este în detalii, de la forme până la texturi şi culori. Am văzut locuinţe simple şi stilate şi m-am înşelat crezând că investiţiile au fost cu mult peste bugetul meu. Multe piese de mobilier erau doar recondiţionate, ceea ce le-a făcut unice şi superbe totodată. Am văzut totuşi şi locuinţe ale oamenilor bogaţi, o aglomerare de stiluri diferite care nu se pupau deloc între ele. Într-adevăr, Edna Woolman Chase avea dreptate, stilul chiar nu poate fi cumpărat. Am să vă scriu mai jos câteva idei de amenajare living, astfel încât să vedeţi cât este de uşor şi de ieftin să avem o locuinţă stilată.

În primul rând ar trebui să vă alegeţi o piesă în funcţie de care să amenajaţi încăperea. Trebuie să fie o piesă principală, un fel de inimă a camerei. De cele mai multe ori living-ul este conturat în funcţie de canapea. Canapeaua pentru living este piesa de rezistenţă în majoritatea cazurilor deoarece este mult mai ieftin să construim în jurul ei. Este o piesă de durată. Când ne plictisim şi vrem să redecorăm, putem schimba culoarea unui perete şi perdeaua ori draperiile, iar living-ul va căpăta altă notă fără costuri prea mari. Sau, de ce nu, putem retapiţa canapeaua. Dar dacă alegem o canapea nepotrivită de la început, va fi foarte greu să facem schimbări/reamenajări cu trecerea anilor.

amenajare-living_verde-praz_bleu-864x157

Al doilea aspect important este alegerea unei palete de culori. Pe site-ul CuloareaTa.ro există foarte multe idei în acest sens. Dacă vă place albastrul şi nu ştiţi cu ce culori se potriveşte cel mai bine, găsiţi acolo destul de multe idei. Sau dacă vă place roşul şi nu ştiţi cu ce alte culori îl puteţi combina astfel încât să nu fie deranjant (roşul fiind destul de pretenţios la combinaţii). Există multe idei pe net, toate gratuite şi doar la un click distanţă. Ar fi păcat să nu profităm de avantajele internetului în acest sens. Reţineţi: cromatica este importantă atunci când vorbim de amenajarea cu stil a unei locuinţe!

amenajare-living_verde-menta_roz-864x157

Regula a treia în ceea ce priveşte decorarea locuinţei este tematica. Nu faceţi greşeala de a amesteca două teme diferite. Adică stil marimăresc cu stil oriental. Sau stil clasic/vintage cu accente masculine. E bine să vă alegeţi o singură temă şi să nu vă abateţi de la ea. Există, într-adevăr, şi excepţii de la regulă. De exemplu se poate să amenajăm living-ul într-un stil new age şi să optăm pentru o canapea în stil oriental. Dar abaterile de la această regulă trebuiesc să fie atent calculate, altfel veţi cădea în capcana lucrurilor care n-au nicio legătură unele cu altele şi se va crea un mic haos vizual.

Pentru mai multe idei de amenajare cu stil a locuinţei, vă recomand site-ul culoareata.ro

amenajare-galben_living_nuante-verde

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *