Un prânz pascal reușit este despre un meniu delicios, dar și despre rapiditate și simplitate în bucătărie. Primul workshop Cooking Class by Zepter România prezintă o selecție de rețete potrivite pentru masa de Paște, rețete gustoase, aspectuoase și ușor de gătit, care să fie atât  pe placul familiei, cât și al oaspeților.

Printre rețetele pe care am avut ocazia să le testăm la Cooking Class by Zepter România se numără și un delicios miel, cel mai bun pe care l-am gustat vreodată. Mai jos, pozele și rețeta:

Miel în cupolă

Ingrediente:

O pulpă de miel sau spată (lamb knuckle)

4 cepe roșii

500 g morcovi

1 kg cartofi

Mix de plante mediteraneene – cimbru, rozmarin

Mix de condimente – după gust (boia, tumeric, ardei iute/chili, chimen, fenicul)

Piper mozaic

Opțional – puțin vin rose

 

Se asezonează bine mielul cu mix-ul mediteraneean, apoi se așază în vas, fără a adăuga niciun fel de grăsime. Se pun lângă miel legumele curățate, spălate și tăiate în bucăți mari, se acoperă și se lasă 5 minute la temperatură medie. Apoi se reduce sursa la temperatura minimă pentru ca totul să se pregătească încet, în suc propriu 75 minute. Din când în când se agită vasul. După 75 minute, se ridică vasul de pe sursa de caldură și se lasă acoperit încă 15 minute. În ultimele 15 minute de pregătire, se poate turna ușor și puțin vin rose (nu este neapărat necesar deoarece în vasele Zepter totul se poate găti fără adaos de lichide, în suc propriu). Se servește cu ceapă verde și ridichi.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *