Dacă citeşti aceste rânduri, aceasta fiind o revistă online dedicată persoanelor în continuă dezvoltare, e mult probabil să faci parte din generaţia care s-a zbătut adesea să-i fie bine şi care nu s-a mulţumit cu puţin. Suntem o generaţie harnică, o generaţie care lucrează ore suplimentare al căror număr îl pierde, o generaţie care îşi face timp şi pentru distracţie şi investeşte şi în dorinţe materiale. O generaţie a cărei inimă bate puternic şi a cărei voce se face auzită mai ales prin prisma muncii pe care o depune. Cu toate astea, suntem o generaţie nomadă. “Chirie” este un cuvânt atât de obişnuit pentru noi încât uneori ni se pare ireal că părinţii noştri n-au fost nevoiţi să stea cu chirie ori să facă naveta. Dar nici nu au simţit nevoia să se autodepăşească, să plece în oraşe mai mari şi să se dezvolte aşa cum n-ar fi visat niciodată pe vremea când erau copii. Noi, în schimb, le-am cam trăit pe toate la capitolul imobiliare. Am locuit în multe locuri până acum, toate atât de diferite… Şi după atâţia ani în care am cotizat lunar în buzunarul altora pentru un acoperiş deasupra capului, ne-am hotărât să facem primul pas către independenţa imobiliară. Şi nu ne mulţumim niciodată cu puţin, astfel că am început să răsfoim lista cu oferte de ansambluri rezidenţiale de case în Bucureşti. Sună bine, nu-i aşa? 😉

Cum trecem de la chirie la propria locuinţă într-un ansamblu rezidenţial? Inteligent. Calculat. Renunţăm vreo doi ani la Lefkada, Thailanda şi vacanţe la ski în Austria, punem banii aceştia deoparte şi avem deja jumătate din avansul pentru o locuinţă dintr-un ansamblu rezidenţial Bucureşti. Pentru a doua jumătate facem un împrumut mic la bancă, pe care îl restituim treptat, câte puţin (să nu se simtă), vreme de vreo 7 ani. Lejer, reluând vacanţele în acest timp. Presupunem că rata pentru împrumut o plăteşte partea feminină a familiei. Ceea ce înseamnă că lui îi revine rata către dezvoltatorul ansamblului rezidenţial. Împreună, în prezent, formăm echipe puternice. Chiar dacă aparent relaţiile din prezent nu sunt la fel de trainice precum erau odinioară, ele sunt totuşi bazate pe nişte sentimente reale, pe încredere şi pe sinceritate (aspecte pe care mulţi dintre părinţii noştri nu le-au bifat). Asta ne face mai puternici şi mai hotărâţi în viaţă. Împreună chiar reuşim să ajungem la un nivel la care poate nici n-am fi sperat că vom ajunge.

Ansamblu de vile în Bucureşti sau ansamblul Greenfield? Se rezolvă. Suntem încă tineri, încă puternici şi mereu muncitori şi hotărâţi. Putem obţine independenţă imobiliară fără sprijinul părinţilor sau al bunicilor, aşa cum a fost cazul generaţiilor anterioare. Noi putem obţine tot ceea ce vrem în viaţă. Acum punem la cale să achiziţionăm ceva din magazinuldecase.ro.
If you work flawlessly, you can do anything!

Spor la treabă pentru a obţine în viaţă tot ceea ce vă doriţi!
Lots of kisses! 😉

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *