Hidratarea este importantă vara și pielea trebuie îngrijită în totalitate, începând cu tălpile și picioarele. În fond, ele ne poartă, în vacanță, în locuri minunate, gata de noi aventuri.

Pedichiura este esențială. Nu numai că e un factor estetic care va fi observat de cei din jur, dar pedichiura este și un ritual al igienei personale. Aceasta te ajută să eviți unghiile încarnate, descuamarea sau ruperea acestora. O pedichiură perfectă pornește cu înmuierea picioarelor, masarea și exfolierea acestora. Oțetul este un bun tratament la îndemână, pe care îl poți aplica înainte de tăierea colțurilor, cuticulelor și a unghiilor. Pentru a desăvârși acest procedeu, unghiile se pilesc. Apoi se aplică un lac întăritor care le va da rezistență și le va asorta cu ținuta. În plus, îți recomandăm un masaj final cu un ulei hrănitor pentru o pedichiură de invidiat!

talpici_Ciserom_FUXIA

Hidratarea călcâielor este importantă. Pielea sensibilă a călcâielor este predispusă la crăpare din cauza deshidratării, a statului excesiv în picioare, înaintării în vârstă sau a încălțămintei neadecvate. Pentru îngrijirea pielii călcâielor, ar fi de preferat să porți șosete chiar și în timpul verii, tălpicile și șosetele scurte de la Ciserom fiind o soluție aproape invizibilă de protecție. De asemenea, e bine să îndepărtezi în fiecare seară pielea moartă cu o piatră ponce sau cu o pilă profesională, clătind mai apoi cu apă cât mai rece. Pentru o curățare mai eficientă, poți adăuga în apa în care îți înmoi picioarele puțin oțet de mere sau zeamă de lămâie. Zahărul brun amestecat cu miere, tărâțele sau zațul de cafea reprezintă metode naturale de exfoliere. Urmează hidratarea, pentru care poți folosi fie o cremă pe bază de vitamina A sau de gălbenele, fie ulei de măsline, de floarea soarelui sau chiar unt. După ce pielea a fost masată, se acoperă cu șosete din bumbac.

How to...

One Reply to “Cum să îți răsfeți picioarele vara”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *