My ladies, recunosc faptul că n-am fost niciodată adepta planurilor, adică mă pricepeam să le înşir într-un text document sau pe ultimele pagini ale agendei personale, dar erau atât de slab organizate încât uitam în mod voit să arunc un ochi pe ele. Da, să le bifez nici nu mai intră în discuţie. Nu sunt leneşă, dar nu funcţionez la parametri normali dacă un plan nu este suficient de organizat şi cel puţin mediu de atractiv.

Norocul mi-a zâmbit la începutul acestui an când o prietenă mi-a trimis pe mail o idee grozavă de atac pentru orice început de an. E roz, ştiu, dar acesta nu-i motivul principal pentru care m-am lipit de el din prima clipă. Vi-l prezint mai întâi sub formă de imagine, pe care o puteţi prelua cu încredere, iar apoi vă explic în română fiecare segment în parte:

interesting-plan

Aşadar, ideea este să avem planuri pentru următoarele segmente:
– familie (ex.: să comunicăm mai mult)
– bani (ex.: să economisesc suma xy)
– casă (ex.: să schimbăm tapetul şi pernele decorative sau să cumpărăm un smart tv)
– serviciu (ex.: să avansez şi/sau să mă port mai frumos cu colegii)
– sănătate (ex.: să schimb ochelarii)
– chemarea/dorinţa de a face ceva (ex.: să merg la cursuri de pian sau la fotbal)

Pe final, la capitolul “dezvoltare personală”:
– să-mi fac un obicei (ex.: să merg la sală regulat, nu doar când îmi aduc aminte)
– să renunţ la un obicei
– să-mi dezvolt o abilitate (ex.: să experiementez mai mult cu bicicleta)
– cărţi de citit (eu mi-am propus să citesc cel puţin o carte pe lună)
– loc nou de vizitat

În concluzie, planul este destul de simplu de urmat. Ideea este să ne gândim la un singur obiectiv pentru fiecare segment în parte. Eu v-am dat câteva exemple în speranţa că va fi mai uşor pentru voi să completaţi propriul plan “de atac” pentru 2015 (şi pentru anii următori, la momentul respectiv).

Mi s-a părut foarte interesantă ideea aceasta de plan deoarece ne îndeamnă să ne dezvoltăm pe toate planurile, încet dar sigur, să nu ignorăm sau să amânăm nimic pentru că fiecare punct dintre cele menţionate ajută la dezvoltarea noastră ca oameni. Sper să vă fie de folos! Eu am fost tare bucuroasă când am primit acest tip de plan. Acum vi l-am împărtăşit şi vouă şi sper să fie la fel de util precum este pentru mine.

Lots of hugs!

How to...

4 Replies to “Cum să îţi faci planul pentru noul an”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *