Pentru designerul vestimentar Cristina Cernei, moda este un mod de viaţă, personalitatea umană fiind lait-motivul creaţiilor sale. Designerul se inspiră din moda epocilor trecute şi curentul underground, fiecare creaţie reprezentând expresia unei personalităţi. Cristina Cernei ne-a dezvăluit secretele prin care reuşeşte să transforme hainele în adevărate declaraţii de originalitate şi stil.

Cum s-a născut pasiunea ta pentru moda?

Mi-a plăcut dintotdeauna să fiu înconjurată de frumos şi să mă exprim într-un mod cât mai atipic prin hainele pe care le port sau le creez. Nu aş putea să identific un moment anume, cred că este o pasiune latentă pe care am purtat-o cu mine pentru a fructifica-o ulterior.

Ce surse de inspiraţie stau la baza fiecărei colecţii?

Atunci când creez o haină, mă inspir din tot ce există în jurul meu. Mă inspir şi din personalitatea clientelor, astfel încât să creez ceva unicat.

Ce îţi place cel mai mult să creezi sau care este articolul tău vestimentar preferat?

Nu am un articol vestimentar preferat. Eu mă bucur de întreg procesul de creaţie: de la schiţa, la alegerea materialului, la detaliile pictate până la împăturirile de origami şi definitivarea ţinutei.

1964986_706467269403571_1479089262_n                   1978607_715072821876349_144565749_n

Creaţiile sunt unicat?

Da, creaţiile sunt unicat, respectiv în serie limitată. Pot exista şi mai multe măsuri, însă întotdeauna este ceva diferit, de la detalii de decor, la material sau imprimeuri. Cele mai spectaculoase sunt însă cele pictate manual sau care combina pictura cu patchwork-uri şi aplicaţii manuale, acelea clar sunt deosebit de personalizate şi nu pot fi reproduse.

Cui se adresează hainele pe care le creezi? 

Creez pentru femeile cu o personalitate bine conturată, independente.  Femeile care poartă ţinute Cernei sunt creative, le place să experimenteze, să se descopere prin hainele pe care le poartă. Sunt senzuale, un pic narciste, cu un spirit liber şi frumos.

Ce înseamnă, în viziunea ta, o femeie cu stil?

Femeia care îşi poartă conştient o ţinută şi nu ţinuta “o poartă” pe ea.

Care sunt tendinţele pe care le recomanzi în sezonul primăvara/vara 2014?

Propunerile mele sunt aceleaşi, indiferent de an, întrucât nu îmi place să intru în anumite tipare sau trenduri: să fie cât mai deschise şi să îndrăznească să se îmbrace pentru ele şi pentru nimeni altcineva. Să se simtă bine în pielea lor şi să aleagă un model care să le definească şi să le exprime personalitatea, o rochie în care să radieze.

Ce părere ai despre scena designului românesc?

Arta invadează lumea modei pe toate fronturile, de la picturi delicate întruchipate de imprimeuri de efect, la sculpturi origami care transforma piese clasice de îmbrăcăminte în structuri inovatoare. Volumele se schimbă, accesoriile la fel. O nouă avangarda începe să aibă un cuvânt de spus în industrie, aducând un suflu revoluţionar şi făcând lucrurile mult mai simpatice şi mai curajoase.

Cum arată o zi din viaţa ta de designer?

O zi din viaţa mea se desfăşoară normal. Am aceleaşi activităţi ca orice om. Diferenţa ar fi că lucrez într-un domeniu creativ.

Care sunt planurile tale în viitorul apropiat?

Îmi doresc să lansez o nouă colecţie de rochii, iar vara aceasta vom deschide un showroom de fashion şi evenimente.

1911750_711157558934542_2109662640_n            10013963_715082881875343_19708587_n

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *