Recitalul susţinut de Andrea Bocelli duminică, cu ocazia Paştelui catolic, în interiorul gol al Domului din Milano, a înregistrat un record, fiind cel mai vizionat concert de muzică clasică pe YouTube.

Concertul de 25 de minute intitulat „Music for Hope” (Muzică pentru Speranţă) susţinut de tenorul italian şi transmis în direct a atins peste 2,8 milioane de vizualizări concomitent, cea mai mare audienţă simultană din istoria YouTube atinsă de un concert de muzică clasică, a anunţat miercuri canalul.

Înregistrarea video a obţinut peste 28 de milioane de vizualizări din toată lumea în primele 24 de ore, iar vineri dimineaţă, înregistrarea video avea peste 37 de milioane de vizualizări.

Bocelli, care a interpretat o selecţie de cântece religioase, arii de operă şi o versiune a „Amazing Grace”, a declarat că a dorit ca acest concert să îi aducă laolaltă pe oamenii aflaţi în izolare din cauza coronavirusului.

„Să ne rugăm, în casa Domnului şi în ziua celei mai importante sărbători creştine, ca să putem depăşi cât mai repede posibil această perioadă dramatică şi să pornim cu o nouă conştiinţă pentru a ajunge la un nou mod de a avea grijă de aproapele şi de planeta noastră”, a spus tenorul italian pentru a-şi explica proiectul.

Concert Andrea Bocelli, reprezentație superbă într-o catedrală goală

Concertul, în care Bocelli a cântat într-o catedrală goală, în care mai era prezent doar un organist, a fost precedat de imagini filmate cu drona în care se puteau vedea străzile şi pieţele părăsite din Milano şi din faţa Domului, care datează din secolul al XIV-lea.

Înainte de concert, Andrea Bocelli a făcut câteva vocalize în piaţa Domului, simbol al oraşului Milano, de asemenea complet goală.

Concertul tenorului italian a început la orele 19.00 (17.00 GMT) în catedrala goală şi a fost difuzat în direct prin internet pe YouTube.

Lombardia rămâne regiunea din Italia cea mai grav afectată de coronavirus, cu peste 10.600 de morţi din cele aproximativ 20.000 înregistrate în ţară.

Vezi și: De ce nu e suficient să stăm acasă?

sursa: Reuters/Agerpres

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *