Chef Florin Dumitrescu a lansat cartea Gătește cu mine, o colecție de „rețete de acasă”. Dedicată celor care gătesc zi de zi pentru cei dragi, această carte este altfel, fiecare rețetă în parte având o mică poveste personală, relatată de Florin Dumitrescu cu simplitate și emoție.

Gătește cu mine este o carte de povești culinare care au marcat cariera autorului, împărțite pe trei etape de viață: copilărie, adolescență și maturitate. Toate rețetele din cartea lui Florin Dumitrescu sunt rețete din „bucătăria lui personală”, rețete pe care le gătește cu multă iubire familiei și prietenilor.

„Contrar așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau plating minimalist. Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului și e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor…”, a declarat Florin Dumitrescu.

Gateste cu mine

Gătește cu mine – 42 de rețete de acasă

Cartea semnată de Florin Dumitrescu cuprinde 42 de rețete, printre care: supă de legume cu tăiței de casă, creveți cu usturoi, ardei iute și roșii, midii în sos de vin și ierburi proaspete, risotto cu șofran, plăcintă de berbecuț, tartă cu cătină și multe altele.

În cartea Gătește cu mine se găsesc „de la mâncărurile bunicii mele, cele cu care am crescut și rețete care mi-au marcat cariera, până la preparatele care m-au făcut să înteleg cât de mult contează să gătești cu drag și din iubire”, a completat Florin Dumitrescu.

Proiectul Gătește cu mine este susținut de LIDL și San Pellegrino, cartea cu același nume fiind publicată de editura Coreus. Cartea de bucate va fi disponibilă în toate magazinele LIDL la un preț special: 39,99 ron. Se va găsi și on-line la www.librarie.net si în locațiile selecționate, prețul recomandat fiind de 49,99 ron. Amănunte pe www.florindumitrescu.ro.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *