Bugatti uimește din nou lumea auto. Compania a prezentat recent Bolide, un hypercar echipat cu un motor W16 de 8.0 litri de 1.850 de cai putere și care poate ajunge la 500 KM/h. Potrivit simulărilor, mașina ajunge de la 0 la 100 km/h în 2.17 secunde.

Bugatti Bolide este un studiu experimental la stadiu de concept. Constructorul l-a dezvoltat ca exercițiu pentru a vedea cum ar putea arăta un hypercar destinat exclusiv pentru circuit construit în jurul motorului W16 de 8.0 litri. Deși momentan nu sunt planuri pentru o producție de serie, Bugatii a surprins lumea auto în trecut cu modele precum Veyron și Chiron.

Bugatti Bolide – cifre cu adevărat spectaculoase

Cifrele cuprinse în comunicatul oficial de presă sunt cu adevărat spectaculoase. Hypercar-ul este echipat cu un propulsor derivat din „inima” W16 a lui Chiron, în jurul careia este construită o caroserie ultra ușoară. Motorul va dezvolta 1.850 CP și un cuplu de 1.850 Nm, la doar 2.000 de rotații pe minut. Greuatea totală a mașinii este de 1.240 kg (fără alte fluide), ceea ce înseamnă că raportul greutate putere este de 0.67 kg per CP.

Astfel, Bugatti Bolide ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 2,17 secunde, iar până la 200 km/h în doar 4,36 secunde. Teoretic, pentru a depăși pragul de 400 KM/h sunt necesare doar 12,08 secunde. Totodată, simulările au arătat un timp de 20,16 pentru a atinge 500 KM/h, în cazul unui start de pe loc.

Pentru că cifrele de mai sus nu erau suficiente, Bugatti Bolide poate parcurge, în teorie, un tur al circuitului Nurgburgring în numai 05 minute și 23 de secunde.

Destinat exclusiv pentru circuit

„Bolide este răspunsul la întrebarea dacă Bugatti ar construi o mașină hipersportivă destinată pentru circuit, care să îndeplinească cerințele de siguranță ale FIA”, a declarat Stefan Ellrott, membru în Consiliul de administrație al Bugatti și șef de dezvoltare tehnică.

Vom vedea Bolide intrând în producție de serie limitată? Bugatti spune că acest lucru nu a fost încă decis, dar având în vedere efortul depus pentru acest prototip, putem spune că Bolide are șanse mari să devină regele tuturor mașinilor destinate exclusiv rulării pe circuit.

Citește și: FORD RENUNȚĂ LA MOTOARELE PE BENZINĂ PENTRU MONDEO

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.