Asociația Medicover a lansat Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de tip 2 și a Bolilor Civilizației, „înCerc”, un program unic în România, care își propune să contribuie la scăderea riscului dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii. Diabetul reprezintă una din principalele cauze ale speranței de viață potențial mai reduse a copiilor născuți după anul 2000, prin comparație cu speranța de viață a părinților lor.

Programul a fost implementat pentru prima oară în Polonia, în 2013, de către Fundația Medicover, sub denumirea „PoZdro!”. În România, orașul Ploiești este primul din țara noastră în care se implementează acest program de prevenție.

Programul „înCerc” li se adresează copiilor de clasa a V-a și familiilor acestora și are drept scop atât reducerea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2, cât și îmbunătățirea stilului de viață a acestei categorii de public, printr-o dietă corespunzătoare, sănătoasă, și activitate fizică susținută, vârsta de 10-12 ani fiind una propice acestor schimbări, conform specialiștilor „înCerc”/ „PoZdro!”.

În cadrul evenimentului de lansare au luat cuvântul George Istrate, Director General al Asociației Medicover, Georgiana Apreutesei, Manager de Proiect „înCerc” și Ana-Maria Cireșanu, Coordonator Local Ploiești, domnul Adrian Dobre, Primar al Municipiului Ploiești, Profesor Universitar Doctor Maria Moța, Medic Primar specialitatea Diabet, Nutriție și Boli metabolice, membră a Consiliului Științific al Asociației Medicover, alături de doamna Liliana Țenescu, inspector școlar județean adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *