ActiveWatch a lansat petiţia “Acces egal în spaţiul public”, pentru a transforma spaţiul urban într-un loc accesibil tuturor persoanelor, inclusiv celor cu dizabilități. Semnătura ta face diferenţa! Semnează petiţia online şi astfel vom avea toţi acces egal în spaţiul public! http://www.orasulestitu.ro/accesegal/petitie-online.php

Prin această petiție, ActiveWatch alături de partenerii săi, le solicită autorităților respectarea demnității umane, implementarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități (ratificată în Parlament în 2010), prin crearea unei instituții publice care să monitorizeze și să creeze condiții de accesibilizare a mediului fizic (accesibilizarea mijloacelor de transport în comun, a străzilor și a unităților publice sau private), a mediului informațional și a instituțiilor de învățământ pentru toate persoanele cu dizabilități, în funcție de tipul dizabilității acestora.

Semnează şi tu petiţia “Acces egal în spaţiul public” şi spune-le astfel că fiecare om are dreptul să aibă acces la şcoală, la muncă, la mijloacele de transport în comun şi la informaţieHaideți să arătăm că indiferența nu ne caracterizează, să le arătăm că ne pasă și vrem ca fiecare om să aibă condiții egale de accesibilizare.

Primul drept încălcat, prin lipsa accesibilizării, este dreptul de a fi cetățean, membru al comunității, egal în drepturi și obligații cu ceilalți. Lipsa accesibilizării unitare și continue, cu respectarea normativelor tehnice în vigoare, împiedică orice efort de a face prezente sau vizibile persoanele cu dizabilități în spațiul public.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *