Înclinarea spre plăcerile trupești se numește, pe românește, senzualitate. Și indiferent cât ne-ar plăcea nouă să susținem altminteri, senzualitatea este și necesară, și benefică. Mai ales în relația cu noi înșine și în relația de cuplu. Ea ne ajută să devenim și să ne simțim mai frumoși, să răspundem la atingeri tandre și să oferim iubire. Senzualitatea începe cu iubire de sine și cu grijă față de noi înșine. Cu alte cuvinte, înainte de a fi apetisanți pentru alții, trebuie să fim apetisanți pentru noi. Înainte să cerem iubire, trebuie să ne oferim iubire de sine.
Încrederea în noi înșine
Oamenii încrezători merg, gesticulează și vorbesc diferit. Oamenii încrezători se prăbușesc și ei, dar învață să se ridice, să meargă mai departe și să spere. Aceste detalii mici contează, pentru că ele pot face diferența între succes și resemnare, atât în relațiile personale, cât și în cele de cuplu. Însă adevărata încredere în noi înșine nu se naște nici bravând, nici mințindu-ne. Se naște recunoscând că avem anumite calități și încercând să devenim mai buni. Inclusiv la capitolul senzualitate.
Tu ce calități ai?
Iubirea, trup și suflet
Mulți sunt cei care susțin că trebuie să ne iubim așa cum suntem, trup și suflet. Acest lucru este cât se poate de adevărat, dar puțin superficial. În fond, nimeni nu e perfect. Trebuie să încercăm mereu să devenim mai buni, să remediem defectele noastre și abia apoi să ne iubim așa cum suntem. Pentru că indiferent ce rezultate obținem, importantă este încercarea noastră de dezvoltare și evoluție.
Tu ce defecte ai?
Micile capricii
Nu degeaba am început acest articol de la definiția senzualității. Indiferent cât de virtuoși am fi, plăcerile fizice tot contează, fie că vorbim despre cafeaua de dimineață, ciocolata preferată sau desuurile care ne ajută să ne simțim mai bine în propria piele. Mie îmi plac propunerile de la Victoria’s Secret, mai ales variantele din mătase și dantelă.
Tu ce păcate ai?
[…] Citește și: Cum se exprimă… […]