Sunt momente în care alcoolul e dulce și însorit și oricine poate zâmbi măcar puțin la gândul că până și Shakespeare s-a mai înșelat din când în când. „Ce este un nume? Acela pe care-l numim un trandafir // Cu oricare alt nume ar mirosi la fel de dulce”, zicea bardul. Mai în glumă, mai în serios, noi ne întrebăm ce este o mimoză și mai ales cum se poate folosi eficient una.

DEX ne spune că mimoza este numele mai multor specii de plante erbacee sau lemnoase, cu frunze compuse și cu flori mici, roz sau albe, care la cea mai mică atingere se repliază, dar și o doamnă sensibilă, simțitoare și drăgălașă ca un arici la intemperii. Când am mai scris despre mimoze ne-am gândit însă la preferatele noastre, cele dulci, acrișoare, spumoase și mai ales… lichide.

Sub formă lichidă, mimozele au marea calitate de a bucura spiritul doamnelor de toate vârstele, de a le face vesele, însorite și efervescente conversațional. Dacă ar fi să întrebăm fetele, ca pe vremea Prohibiției, care le este cea mai dragă otravă, probabil că unul dintre răspunsurile cele mai întâlnite ar fi cocktailul Mimosa. Pe vremea Prohibiției, însă, alcoolul produs ilegal nu era deloc însorit, iar termenul de „otravă” însemna chiar asta, fiindcă unele amestecuri create ilegal puteau avea efecte mult mai neplăcute decât o banală mahmureală. Dar epoca jazz-ului a apus și acum ne putem delecta în voie cu mimozele noastre, atâta timp cât nu exagerăm.

De aceea vă oferim două rețete speciale, pentru fete bune, dar și pentru fete rele.

Good Girl Mimosa

Ingrediente:

suc proaspăt de portocale

șampanie sau Prosecco

Preparare:

Toarnă alcoolul ales în pahare de șampanie, ținând cont de faptul că proporția celor două ingrediente este de 1:1. Umple paharul până la jumătate, dintr-un unghi de 45 de grade, pentru a turna ușor. Adaugă sucul proaspăt de portocale. Acesta nu trebuie să conțină pulpă, așa că îți recomandăm să folosești o strecurătoare. Bucură-te de un cocktail ușor de preparat, cu gust delicios.

Naughty Girl Mimosa

Ingrediente:

suc proaspăt de portocale roșii

vin spumant rose

căpșune

Preparare:

Toarnă vinul spumant în pahare de șampanie, ținând cont de faptul că proporția celor două ingrediente este de 1:1. Umple paharul până la jumătate, pentru a turna ușor. Adaugă sucul proaspăt de portocale printr-o strecurătoare, pentru a te asigura că nu rămâne pulpă în pahar. Taie parțial fiecare căpșună și decorează fiecare pahar. Nu uita că diferența dintre cele două cocktailuri nu este doar de culoare și decor: fetele rele preferă aromele complicate, dulci, acrișoare și amărui.

ZAREA a lansat recent noi sortimente ca parte a Lively Collection, iar noi recomandăm Lambrusco Rose sau Roșu, două vinuri frizzante a căror exuberanță spumoasă complimentează multe tipuri de mâncăruri și care îți vor desfăta invitatele, dacă nu și-au descoperit încă preferințele. Fetelor cuminți, în schimb, le recomandăm cocktailul Good Girl Mimosa și ZAREA Prosecco sau ZAREA Gran Secco Rose, pentru preparare. Acestea sunt o alternativă fresh, florală la vinurile spumante prea seci, poate, chiar și pentru cele mai cuminți doamne și domnișoare.

#ShareTheJoY #BeLively #ZAREA #Lambrusco #Prosecco #RacorireCuStil #vinspumant #ZAREADay-to-Day #CasualChic

Lifestyle & Leisure

One reply to “Cocktailuri pentru fete cuminți și cocktailuri pentru fete rele: mimoze de toate felurile”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *