Un nume necunoscut în urmă cu 10 ani, Huawei este în prezent în top 3 cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, alături de Samsung și Apple. Care e secretul? Investițiile în cercetare și dezvoltare care i-au permis să inoveze, precum și parteneriatele cu jucători mari din industriile conexe, cum ar fi Leica. Încet și sigur, compania a crescut în preferințele consumatorilor din întreaga lume. Huawei Mate 10 Pro a atras atenția lumii la scurt timp după lansarea sa, la sfârșitul anului trecut. Acesta a devenit instantaneu „steaua” industriei datorită tehnologiei Artificial Intelligence încorporată în procesorul Huawei Kirin 970, capabil să ruleze simultan procese complexe în timp ce interacționează cu mediul înconjurător. Când compania a afirmat cu îndrăzneală că Mate 10 Pro este o „mașină inteligentă”, au existat câteva sprâncene ridicate, dar toată lumea dorea să testeze primul smartphone din lume dotat cu un NPU Neural Processing Unit.

Ce poate face Inteligența Artificială la purtător

Până de curând, Inteligența artificială a fost utilizată numai pentru supercomputere, dar odată integrată în smartphone-uri de ultimă generație, devine din ce în ce mai accesibilă pe scară largă. Una dintre problemele întâmpinate de Huawei este ca utilizatorii să înțeleagă cum funcționează această tehnologie. Convingerea clienților că un NPU dedicat nu este doar o găselniță de marketing a fost crucială pentru companie. Așadar, au început cu una dintre cele mai utilizate caracteristici ale unui smartphone: camera.
Chip-ul Kirin 970 poate recunoaște până la 2000 de imagini în fiecare secundă. Potrivit Huawei, această putere de procesare este de 20 de ori mai rapidă decât alte procesoare de pe piață. Camera lui Mate 10 poate recunoaște într-o clipă ce se află în față (în prezent, categoriile sunt: zăpadă, mâncare, apus, pisici, câini, flori, plante și portret). Apoi, poate regla automat setările camerei pentru a obține o fotografie perfectă. În acest moment, software-ul de recunoaștere este limitat la 13 moduri, dar Huawei are în plan update-uri importante în acest sens. Deși un punct central în prezentarea telefonului, această caracteristică nu este singurul truc.
Recent, Huawei a folosit AI-ul lui Mate 10 Pro pentru a controla un Porsche Panamera fără șofer. Experimentul a arătat modul în care mașina poate recunoaște imaginile rapid și precis, reacționând corespunzător.

Ce poate face IA cu adevărat pentru un smartphone

Traducerea în timp real a ajuns la un alt nivel. Aplicația de Traducere, optimizată în parteneriat cu Microsoft, funcționează fără probleme și mult mai rapid, în comparație cu alte device-uri. Trebuie doar să îndreptați dispozitivul spre un articol de ziar, un meniu sau un semn stradal și să faceți o fotografie. Huawei Mate 10 Pro va detecta automat limbajul textului, îl va traduce și va suprapune traducerea deasupra imaginii, combinând realitatea augmentată cu AI. Această caracteristică interesantă este rapidă și, cel mai important, nu necesită o conexiune la internet.



Matei 10 poate învăța obiceiurile utilizatorilor, oferind o experiență mai bună. Sistemul poate pre-aloca resurse pentru aplicațiile favorite. Acest lucru duce la un timp de pornire mai rapid al aplicațiilor, la reducerea lagului și la o durată de viață extinsă a bateriei.
Dispozitivul va îmbătrâni mai bine și va deveni mai inteligent. Potrivit Huawei, chip-ul AI asigură aceleași performanțe ale device-ului, chiar și după doi ani.

Inteligența artificială și luarea deciziilor: îmbunătățirea vieții sau o amenințare la adresa creativității noastre?

Făcând o paralelă cu inteligența artificială, Huawei a publicat un studiu care arată adevărata amploare a deciziilor subconștiente făcute de creierul uman: acesta ia aproximativ 35.000 de decizii pe zi, deși, în medie, respondenții cred că fac doar în jur de 111. Conform Huawei, AI ne va elibera mințile de deciziile lumești sau de deciziile pe care nu suntem pregătiți să le facem. Astfel, ne vom putea concentra asupra a ceea ce este important la acel moment.
„Când
traversăm un drum, privim spre dreapta. Nu gândim prea mult, o facem pur și simplu. Acest lucru este grozav acasă, dar potențial foarte periculos dacă vizităm o țară în care se conduce pe partea opusă a drumului. Aici intră în joc inteligența artificială. AI gândește, atunci când mințile noastre sunt leneșe „, a declarat David-Dohyung Kim, directorul Global Brand Management al Huawei, la un eveniment recent de la Londra.

Companiile mari investesc foarte mult în Inteligența Artificială, iar toate serviciile foarte populare pe care le folosim, de la Google, Microsoft sau Facebook, au în spatele lor astfel de tehnologii. Lăsând la o parte avantajele practice, cum ar fi viteza dispozitivelor, fotografii mai bune sau viața extinsă a bateriei, revoluția AI ne obligă să regândim viitorul telefoanelor mobile.

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *