Dr. Călin Doboş a organizat un workshop de intervenţii estetice noninvazive, în cadrul căruia a explicat diferenţele dintre toxina botulinica şi acidul hialuronic şi faptul că modurile lor de acţionare sunt diferite. În cadrul acestuia, dr. Călin Doboş a realizat o demonstraţie live a unei intervenţii, mărindu-i buzele Simonei Traşcă prin injectarea de acid hialuronic.
„Am ales să organizez din nou acest tip de workshop pentru că există un grad mare de dezinformare cu privire la intervenţiile estetice noninvazive, deşi sunt foarte căutate. Printre femei circulă o mulţime de informaţii care nu sunt reale, fapt pentru care am simţit nevoia unei clarificări. Am explicat în primul rând care sunt diferenţele dintre botox şi acid hialuronic, în ce situaţii sunt folosite şi care sunt recomandările de utilizare. Pentru că am realizat şi o demonstraţie live – i-am injectat Simonei Traşcă acid hialuronic în buze, participantele care nu au mai vazut aşa ceva până acum au avut ocazia să înţeleagă modul în care se desfăşoară intervenţia”, explica dr. Călin Doboş. Acesta a răspuns tuturor întrebărilor jurnalistelor şi, astfel, am putut afla şi alte informaţii: cât de nocive sunt anumite obiceiuri pentru piele (ca expunerea la soare, utilizarea solarului sau fumatul), din perspectiva unui chirurg, dar şi de ce anumite persoane optează pentru intervenţii estetice nepotrivite lor.
Atât jurnalistele, cât şi celelalte invitate s-au arătat interesate de procedurile detaliate de chirurgul estetician, acesta oferind informaţii despre cele mai noi tehnologii din domeniu, dar şi sfaturi şi secrete din culisele chirurgiei estetice.
Diferenţele dintre botox şi acidul hialuronic
Chirurgul estetician a explicat că există diferenţe între toxina botulinică şi acidul hialuronic şi că modurile lor de acţionare sunt diferite. Botoxul este o proteină care reuşeşte, temporar, să inhibe contracţia muşchilor faciali, iar injectat în doze mici, împiedică formarea şi definirea ridurilor de expresie. Acidul hialuronic este utilizat pentru umplerea ridurilor de expresie sau a celor fine cauzate de îmbătrânirea cutanata, dar şi pentru remodelarea şi mărirea volumului buzelor, diminuarea cearcănelor şi modelarea pomeţilor. Acidul hialuronic se găseşte la toate organismele vii, iar la om se afla în multe ţesuturi din corp, precum în dermul pielii şi în cartilaje, fapt pentru care este foarte uşor acceptat de către organism.
Mai multe detalii despre intervenţiile pe care le realizează dr. Călin Doboş, dar şi poze înainte şi după se găsesc pe www.drdoboscalin.ro.