Dacă la sfârşit de saptămână te-ai obişnuit să ai câte ceva dulce şi bun pe masă, noi îţi propunem o reţetă simplă şi delicioasă. Şi pentru ca mărul este fructul-vedetă al sezonului, vă oferim o nouă abordare a clasicei placinte cu mere: prăjitura-surpriză!

Ingrediente:

250 g făină

150 g zahăr tos

3 gălbenuşuri

250 g unt Premium natural KOLIBA

1 pachet praf de copt stins cu zeamă de lămâie

2,5 kg mere

200 g miez de nucă măcinat

2 linguri de stafide

2 pachete zahăr vanilat

50 ml rom/whiskey/coniac (40% alcool)

50 g fulgi migdale, topping de caramel (opţional)

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu untul Premium natural KOLIBA la temperatura camerei, praful de copt şi zahărul, se adaugă gălbenuşurile de ou uşor bătute. Dacă aluatul este prea solid, putem adăuga un pic de lapte. Punem aluatul în folie alimentară 30 minute la păstrare în frigider. Merele curăţate de coajă se dau prin răzătoare, se încorporează în aluat, împreună cu nucile şi stafidele. Se toarnă compoziţia într-un vas de sticlă termorezistentă tapetat. Coaceţi până la 10 minute la 180 grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 160 grade Celsius şi se coace încă aproximativ 35 minute. Se scoate pe un platou încălzit în prealabil. Se decorează cu topping de caramel şi fulgi de migdale.

Tips: În loc de topping şi fulgi de migdale, puteţi să flambaţi romul când serviţi! Flăcările dansante vor transforma prăjitura într-o surpriză deosebită pentru cei dragi. Cu siguranţă, o porţie pentru fiecare membru al familiei nu va fi de ajuns!

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *