Alma Natural, produsele cosmetice 100% naturale, făcute cu dragoste în inima Transilvaniei, la Târgu Mureș folosind plante, unturi şi uleiuri esenţiale naturale și extrase la rece, sunt realizate în întregime manual, de la combinarea cu grijă a ingredientelor până la ambalarea lor. Uleiurile naturale, non-grase, extrase din plante şi ierburi, pot fi folosite cu succes pentru tonifiere, tratarea acneei, cicatricilor şi petelor, reducerea ridurilor fine şi semnelor de îmbătrânire, oferind tenului o strălucire sănătoasă şi plină de viaţă.

„Spre deosebire de chimicale, uleiurile esenţiale nu se reţin în organism, acestea nu lasă urme de toxine. Aşadar, experienţa mea de-a lungul timpului cu oameni cu diferite probleme de piele este una personală şi nu am lăsat nimic la voia întâmplării. La Alma Natural, principiul de bază este natura, ca principiu călăuzitor în producerea de uleiuri esenţiale, acestea fiind extrase din diverse părţi ale anumitor plante care conţin ingrediente active. De exemplu, în tratarea cuperozei, un ulei recomandat este cel de jojoba, în combinație cu vitamina E, pentru că are o consistență asemănătoare cu cea a sebumului. De asemenea, se poate folosi cu succes ca și demachiant la fel de bine ca și uleiul de cocos” , declară Mihaela Jarai, fondatorul Alma Natural.

Alma Natural

Datorită proprietăţilor purificatoare şi calmante care regenerează piela deteriorată, uleiurile din plante, fie esențiale sau extrase la rece, sunt un excelent adjuvant în tratamentul tenului cu probleme, în special controlul dozajului de sebum.

Uleiul de Jojoba are proprietăți antibacteriale și antifungice, fiind cel mai potrivit pentru tenul acneic, căruia îi reglează secreția de sebum. El este capabil să oprească producția în exces de sebum, pentru că se aseamănă grăsimilor ce se găsesc în mod natural în piele, fiind inclus în noul ser pentru ten gras de la Alma Natural.

Uleiul de tamanu este un ulei concentrat în substanțe benefice pielii, ce se remarcă prin capacitatea excepţională de a ameliora numeroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este antiinfecțios, cicatrizant, antiinflamator, antalgic, facilitează circulația periferică.

Uleiul de karanja este obţinut din sâmburii unui arbore originar din zonele tropicale este renumit pentru proprietăţile sale medicinale şi cosmetice foarte complexe. Regenerant şi anti-age, antibacterian, antiseptic antiinflamator, protector UV (SPF 20), iluminant şi antipigmentar, uleiul este recomandat tuturor tipurilor de ten, inclusiv pentru tratarea eczemelor, acneei, iritaţiilor, inflamaţiilor, psoriazisului şi rănilor.

Uleiul esenţial de Tea Tree are virtuţi incontestabile și dovedite, acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale și fungice, și este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice, purifica şi curăţă pielea.

Uleiul de gălbenele macerat la rece este un recunoscut reparator şi antiinflamator al pielii. Are acţiune calmantă, cicatrizanta, epitelizanta, reduce inflamaţiile şi iritaţiile.

Uleiul din semințe de morcovi este bogat în antioxidanţi, care ajuta la prevenirea şi chiar repara daunele pielii produse de soare, fum, nutriție proastă sau un mediu dur. Nutrienții sai includ beta-caroten, vitaminele A și E și provitamina A. Uleiul din seminţe de morcovi hrăneşte pielea uscată sau îmbătrânita și poate reduce chiar apariţia liniilor fine şi a ridurilor. Uleiul din semințe de morcovi are un factor de protecţie natural de 38-40, astfel că poate servi de asemenea la plajă pentru protecţia pielii, fiind inclus în noul produs Surâsul Soarelui, de la Alma Natural.

Pe baza acestor uleiuluri au fost realizate produsele recomante în special pe timp de vară pentru tenul cu probleme:

Serul facial pentru ten gras, de fapt un ulei hidratant cu absorbţie rapidă, recomandat ca îngrijire de zi pentru tenurile grase şi mixte cu impurităţi. Serul echilibrează excesul de sebum, reduce porii măriţi şi iritaţiile produse de acnee pentru a avea un ten curat şi radiant. Conține ulei de jojoba, ulei de tamanu, ulei de karanja, ulei esenţial tea tree și ulei esenţial lavanda. Preț: 40 lei.

Alma Natural 2

Surâsul soarelui – uleiul esențial pentru plajă cu ulei de soia, ulei de sâmburi de morcovi, ulei de cocos, unt de cacao și pudra de urucum și ulei de gălbenele. Pudră de urucum conţine foarte mult betacaroten (de 100 de ori mai mult decât morcovul) şi seleniu, fiind foarte bogată în antioxidanţi. Aceasta pregăteşte pielea pentru soare şi favorizează producţia de melanina ce se afla la originea bronzului. Aplică acest ulei de plajă cu minim 30 de minute înainte de expunerea la soare, după ieşirea din apă şi ori de câte ori simţi nevoia. Pielea ta va beneficia de un factor de protecţie solară mărit, care îţi va permite să te bucuri de plajă, fără grijă nedoritelor arsuri solare. Poate fi folosit şi pentru copii, fiind manufacturat din ingrediente 100% naturale, bioactive. Preț: 39 lei.

Beauty & Make-up

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *