Îngrijirea tenului uscat și sensibil se face cu tot atâta delicatețe precum cea a unei ființe frumoase și fragile. Asta se întâmplă pentru că tenul uscat și sensibil se manifestă exact ca o astfel de ființă, adică prin niște simptome ușor de recunoscut. Acestea sunt: pori mici sau invizibili, ten lipsit de strălucire, cu aspect tern, lipsa de elasticitate a pielii, riduri și reacții vizibile la substanțe iritante și la anumiți factori de mediu.

Tot așa cum tu reacționezi urât la oameni urâți și fapte urâte, tenul tău va reacționa și el la toate lucrurile care-i fac rău, mai ales dacă vorbim despre un ten uscat și sensibil. Dar asta nu înseamnă că nu îl poți ajuta!

Cunoaște-te pe tine însuți și cunoaște-ți bine tenul

Înainte de a alege produse și servicii pentru îngrijirea lui, trebuie să știi ce tip de ten ai. Tot așa cum n-ai porni la drum lung cu un necunoscut de mână, nici pe drumul frumuseții nu poți să pleci fără să-ți cunoști tenul. Cel mai probabil ai un ten uscat și sensibil dacă te confrunți cu cel puțin trei dintre următoarele:

 • pielea ta se crapă și se exfoliază ușor
 • ai alergii, erupții și iritații la nivelul tenului
 • dimineața, tenul tău se simte uscat și fața te strânge
 • pielea de pe mâini, coate și încheieturi are nevoie de hidratare intensă
 • tenul tău se înroșește ușor
 • ai mâncărimi și arsuri pe anumite porțiuni
 • pielea ta reacționează la intemperii și factori de mediu
 • tenul tău se ridează ușor

Cum apare pielea uscată

Este adevărat că ne putem naște cu un ten uscat și sensibil, dar asta nu înseamnă că el nu poate să apară pe parcursul vieții. Pe lângă factorul genetic, anumite schimbări în viața noastră de zi cu zi pot duce la apariția tenului uscat și sensibil: îmbătrânirea, dereglările hormonale, expunerea intensă la intemperii, utilizarea solarului sau expunerea excesivă la soare, o serie de ingrediente cosmetice și anumite medicamente.

Cum se îngrijește tenul uscat și sensibil

La fel cum tu ai nevoie de echilibru și tenul tău are nevoie de tehnici și produse de îngrijire care să-l ajute să-și câștige acest echilibru. Iar atunci când vorbim despre un ten uscat și sensibil, hidratarea este cuvântul cheie. Și deshidratarea – cel mai mare dușman. Există câteva obiceiuri care pot fi schimbate ușor și rapid, cu efecte spectaculoase pentru acest tip de ten:

 • Bea minim 2 l de apă pe zi! Pentru că hidratarea începe din interior.
 • Renunță la băile lungi și fierbinți! Pielea uscată are nevoie de echilibru, nu de excese.
 • Poartă mănuși ori de câte ori folosești detergenți sau substanțe abrazive!

Curățarea tenului uscat și sensibil

Așa cum am arătat mai sus, tenul uscat și sensibil trebuie protejat de tot ce e excesiv. Dar nimic nu e mai rău decât o rutină proastă de curățare și îngrijire. Asta pentru că tenul uscat și sensibil are nevoie de uleiurile benefice pe care le produce și așa la un nivel mult redus în comparație cu celelalte tipuri de ten. De aceea sunt recomandate produsele delicate pentru curățarea feței și corpului, musai fără săpun.

Unul dintre produsele ideale în acest sens este Gelul hidratant cu Aloe Vera și castravete de la Himalaya Herbals, pe care-l poți câștiga și tu la concursul de la finalul acestui articol. Gelul are o formulă tip cremă, ideală pentru un ten uscat și sensibil. Nu conține săpun, dar îndepărtează eficient murdăria și impuritățile, în timp ce hidratează tenul.

Produse specifice pentru îngrijire și răsfăț

Cel mai important produs pentru îngrijirea tenului uscat și sensibil este, cu siguranță, crema de față hidratantă. Persoanele cu un astfel de ten ar trebui să folosească atât cremă de zi, cât și cremă de noapte, pentru un plus de hidratare. Ideale sunt cremele cu textură bogată, onctuoasă și cu ingrediente naturale de calitate.

Însă dacă crema de față este ușor de ales și de folosit, alte produse pot pune probleme la cumpărare. Unul dintre acestea este scrubul. Poți să:

 • faci tu singură un scrub ideal pentru tenul tău uscat și sensibil, amestecând o lingură de cremă hidratantă bogată cu 2 linguri de zahăr fin. Clătești fața cu apă călduță, aplici scrubul, masezi delicat, apoi clătești iar cu apă călduță.
 • alegi un exfoliant delicat cu ingrediente naturale, precum cel oferit de noi la concursul de la finalul acestui articol: Scrub delicat cu vitamina E, caise și germeni de grâu.

Îngrijirea tenului uscat și sensibil începe cu dragoste și grijă pentru el, dar și pentru tine. Noi te încurajăm să le practici zi de zi. Poți începe participând la concursul de pe pagina noastră de Facebook: click AICI și poți câștiga un set format din cele 2 produse prezentate mai sus.

Beauty & Make-up

2 Replies to “5 sfaturi pentru îngrijirea tenului uscat și sensibil [CONCURS]”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *