Conceptul de Do-It-Yourself a acaparat aproape toate părțile din viața noastră: de la a găti precum un adevărat chef și până la a-ți fabrica singur obiectele de mobilier, aproape că nu există lucru pe care să nu-l putem face singuri. Sau ajutați de un clip de pe YouTube. Însă întotdeauna e util să te întrebi care sunt lucrurile de care ai nevoie cu adevărat, fără de care nu poți trăi și pe care e musai să înveți să le faci (și) acasă. Facem o listă cu 5 sfaturi pentru îngrijirea tenului care te vor ajuta să ai o piele frumoasă și sănătoasă fără mari bătăi de cap.

Nu ignora nevoile tenului tău!

Coco Chanel obișnuia să spună că o femeie poate fi absolut fabuloasă la vârsta de 30 de ani, încântătoare la 40 de ani și irezistibilă pentru tot restul vieții. Dar orice femeie irezistibilă știe că trupul, sufletul și tenul ei au nevoi care trebuie satisfăcute, măcar din când în când. Printre aceste nevoi se numără și următoarele:

  • demachierea – trebuie să îndepărtăm impuritățile acumulate la nivelul tenului, la fel cum îndepărtăm urâtul din suflete și minți;
  • curățarea – pentru că știm că pielea noastră nu e perfectă și poate produce sebum în exces;
  • tonifierea – cum ar fi viața fără un pic de distracție? Exact cum e tenul fără tonifiere: tern!
  • exfolierea – la fel cum tu ai nevoie de ceva nou din când în când și pielea ta are nevoie de regenerare;
  • hidratarea – e la fel de important să ne hrănim tenul cu ingrediente bune cum e să ne hrănim mințile cu lecturile preferate.

Îngrijește-ți tenul zilnic!

Îngrijirea tenului acasă nu presupune nici investiții costisitoare, nici aparatură demnă de filmele SF. Tot ce trebuie să faci pentru a avea un ten frumos și sănătos este să urmezi zilnic pașii de mai sus, fără a găsi scuze pentru întreruperea acestui mic ritual. De ce? Pentru că vei avea un ten frumos și vei căpăta mai mult respect și încredere în tine însăți și în forțele tale. În fond, orice beneficiu începe cu și prin tine, așa că fii consecventă!

Hidratarea începe din interior!

Tot așa cum trebuie să cunoști nevoile tenului și trebuie să înveți să îl îngrijești zi de zi, e important să știi că hidratarea începe tot din interior. Pielea noastră are nevoie de apă, care este prezentă în proporție de 64% din structura ei. Trebuie să folosești o cremă pentru a hrăni pielea și a o ajuta să rămână hidratată pe tot parcursul zilei, dar asta nu e suficient. E necesar să bei 2 litri de apă pe zi, pentru detoxifiere, dar și pentru a lupta împotriva deshidratării. Rezultatele? Un plus de elasticitate, strălucire și tinerețe!

Un pic de răsfăț nu strică…

… ba chiar poate face minuni! Da, mă refer la măștile de față. Aplicarea unei măști de față o dată pe săptămână te va ajuta să ai un ten frumos și strălucitor. În plus, îți va oferi minim 10 minute de pauză pe care le poți folosi eficient pentru a răsfoi revista preferată, a citi ultimele pagini dintr-o carte bună sau a te zbengui pe melodia preferată. Măștile de față sunt grozave pentru ten și suflet, plus că-s ușor de preparat și de folosit.

Poți să:

  • amesteci 1/2 cană frunze de pătrunjel proaspăt cu o linguriţă suc de lămâie, o lingură de miere și 2 linguriţe de argilă caolin. Aplici amestecul pe față cu o dischetă demachiantă, aștepți 10 minute și clătești cu apă călduță.
  • cauți o alternativă accesibilă, cu ingrediente de calitate și ușor de folosit. Mie-mi place Masca exfoliantă cu Migdale și Castravete de la Himalaya Herbals, unul dintre produsele pe care le poți câștiga și tu la concursul nostru de pe Facebook, despre care vei afla mai multe la finalul acestui articol. Este o mască peel-off, extrem de ușor de folosit, care destupă porii și ajută la îndepărtarea petelor. În plus, conține două ingrediente ideale pentru orice tip de ten – migdale, pentru catifelare și hidratare și castravete, cu efect tonic și răcoritor.

Dragostea și grija nu costă nimic!

Studiile arată că românii se numără printre codașii Europei la capitolul igienă și îngrijire. Dar adevărul este că dragostea și grija nu costă mai nimic, nici măcar atunci când vine vorba de ten. Curățarea tenului se numără printre pașii esențiali pentru frumusețea și sănătatea lui, iar unul din produsele ideale pentru curățare este chiar săpunul dermatologic sau gelul de curățare fără SLS. Ambele sunt accesibile și eficiente.

Dar fiindcă am adus vorba mai sus de concursul nostru de pe Facebook, e important să-ți spun că unul dintre cele mai bune produse de curățare a tenului este Gelul exfoliant pentru curățarea feței cu Aloe Vera și Caise pe care-l poți primi și tu. Acesta este un produs blând, ideal pentru uz zilnic și potrivit tuturor tipurilor de ten. Are două mari calități pe care ar trebui să le ai în vedere la alegerea unui produs de îngrijire zilnică: nu conține parabeni și SLS/SLES. Conține, în schimb, granule de caise pentru o exfoliere delicată și Aloe Vera – pentru calmarea și hrănirea pielii.

Cel mai important sfat pentru îngrijirea tenului acasă: iubește-l și ai grijă de el! Și pentru că dragostea înseamnă și dăruire, te invit să participi și tu la concursul de pe pagina noastră de Facebook: click AICI și poți câștiga un set format din cele 2 produse prezentate mai sus.

Beauty & Make-up

7 Replies to “5 sfaturi pentru îngrijirea tenului acasă [CONCURS]”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *