Alegerea ochelarilor de soare potriviţi în funcţie de forma feţei poate fi importantă pentru a obţine un aspect echilibrat şi armonios. Unele trăsături ale feţei pot fi puse în evidenţă cu ajutorul ochelarilor de soare. Sunt şi modele ce pot să nu te avantajeze şi să pună accent pe unele caracteristici pe care nu îţi doreşti să le aduci în atenţie. Pentru a evita astfel de situaţii, îţi oferim câteva sfaturi care te pot ajuta să faci alegeri inspirate, pentru un look impresionant, în orice imprejurare!

1. Ochelari de soare pentru faţa rotundă

Cunoaşterea formei feţei este importantă pentru a putea alege perechea potrivită de ochelari de soare. Există mai multe metode prin care se poate determina forma feţei, cum ar fi măsurarea lăţimii frunţii, a pomeţilor, a maxilarului şi a lungimii feţei. 

Faţa rotundă se caracterizează prin pomeţi proeminenţi, maxilar rotunjit şi lăţimea aproape egală cu lungimea. Astfel, persoanele cu faţa rotundă ar trebui să opteze pentru ochelari cu forme dreptunghiulare sau pătrate, cu unghiuri ascuţite, care pot adăuga un contrast binevenit. Găseşti online modele de ochelari de soare Serengeti din care să alegi o variantă optimă, dacă te afli în această situaţie! 

Ochelarii de soare oversized, cu rame groase, pot fi, de asemenea, o opţiune bună pentru persoanele cu faţa rotundă. Aceştia pot adăuga un plus de stil, pentru echilibrarea trăsăturilor faciale, oferind un look chic şi modern.

2. Ochelari de soare pentru faţa ovală

O faţă ovală este considerată a avea proporţii ideale, cu lungimea care depăşeşte lăţimea. Pomeţii sunt cea mai lată parte a feţei, iar fruntea şi maxilarul au aproximativ aceeaşi lăţime. Aceste trăsături sunt definite şi echilibrate, ceea ce face ca această formă să fie uşor de echilibrat. 

Persoanele cu faţa ovală pot purta aproape orice stil de ochelari de soare. În ciuda acestei libertăţi, există anumite modele care se potrivesc mai bine. Ramele geometrice sau dreptunghiulare, de exemplu, adaugă un contrast frumos formei chipului, oferind un aspect sofisticat şi echilibrat. Ochelarii de soare cu rame oversized sau aviator sunt, de asemenea, o opţiune excelentă, deoarece contribuie la impresia de armonie.

Pe langa aspectul estetic, ochelarii de soare ar trebui să ofere o protecţie de 99 – 100% împotriva razelor UVA şi UVB, ce nu trebuie neglijată! 

3. Ochelari de soare pentru faţa triunghiulară sau în formă de inimă

Feţele triunghiulare sau în formă de inimă au caracteristici unice. Acestea sunt reprezentate de o frunte largă, pomeţi proeminenţi şi o bărbie mai îngustă. 

Alegerea ochelarilor de soare potriviţi pentru acest tip de faţă poate fi o provocare. Un aspect important de luat în considerare este echilibrarea proporţiilor feţei. Din cauza frunţii largi şi a bărbiei înguste, ochelarilor de soare cu rame mai late în partea de jos sau rame rotunde şi ovale sunt adesea cea mai bună soluţie. Aceşti ochelari vor ajuta la echilibrarea proporţiilor, oferind o iluzie de lăţime în partea de jos a feţei. Poţi opta pentru ochelari de soare unisex Serengeti Carrara 8453, stil pilot, cu ramă metalică de culoare gri şi lentile maro, gradient.

Fiecare persoana este unică, de aceea este important să încerci diferite stiluri, pentru a găsi perechea perfectă de ochelari de soare care să îţi complimenteze faţa şi să te facă să te simţi confortabil!

4. Ochelari de soare pentru faţa îngustă şi prelungă

Faţa îngustă şi prelungă este caracterizată prin frunte, obraji şi maxilar înguste, cu lungimea feţei considerabil mai mare decât lăţimea. 

Pentru feţele înguste şi prelungi se recomandă ramele largi şi rotunde sau cele pătrate. Cu alte cuvinte, pentru a obţine o echilibrare a trăsăturilor, ai nevoie de o ramă care este mai lată decât cea mai largă parte a feţei tale. Ramele cu detalii sau decoraţiuni pe laterale adaugă şi mai multă lăţime. Ochelarii de soare cu lentile mari sau rame groase pot ajuta, de asemenea, la echilibrarea feţei. Acest lucru va da iluzia unei feţe mai scurte şi mai largi.

Dacă te afli în această categorie, ar trebui să eviţi ramele înguste pentru ochelarii de soare, deoarece acestea vor accentua lungimea feţei. 

5. Ochelari de soare pentru faţa pătrată

Caracteristicile feţei pătrate, cu o frunte largă şi o linie maxilară proeminentă şi în unghiuri drepte, creează o simetrie distinctă între lăţime şi lungime. Persoanele cu faţa pătrată ar trebui să opteze pentru rame rotunde sau ovale care atenuează liniile dure. Ce spui de ochelari de soare unisex Serengeti Raffaele 8951 cu ramă rotundă din acetat de culoare aurie şi lentile verzi? Te vor ajuta să te protejezi de razele nocive ale soarelui, vei obţine imagini clare, fără distorsionarea culorilor şi te vei bucura de un look deosebit!

De asemenea, ochelarii de soare cu rame aviator sau de tip ochi de pisică sunt alte opţiuni pentru acest tip de faţă. Dacă alegerea unei perechi pare dificilă, poţi solicita ajutorul unui specialist. În magazinele de optică medicală, personalul calificat poate oferi sugestii şi indicaţii, pentru ca tu să identifici varianta optimă pentru nevoile, gusturile şi activităţile tale.

Forma feţei ar trebui să conteze în alegerea ochelarilor de soare potriviţi. În plus, ar trebui să ai în vedere şi proporţiile feţei tale, dimensiunea ochilor şi a nasului, culoarea pielii şi a părului. Achiziţionează ochelarii de soare care îţi place şi te fac să te simţi încrezător! 

 

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *