În modă, curentul minimalist poate fi definit drept o abordare simplistă și rafinată a designului vestimentar clasic, abordare axată pe ideea că mai puțin poate însemna cu adevărat mai mult. Deşi curentul îşi are originile în prima decadă a anilor 1900, el a căpătat popularitate mai ales în anii ’60 și ’70. Minimalismul a marcat o schimbare semnificativă față de extravaganţele epocilor anterioare şi este actual şi astăzi, motiv pentru care vă prezentăm 3 piese vestimentare minimaliste, ideale în luna februarie.

Ce ar trebui să ştim atunci când alegem piese vestimentare minimaliste

Principiile fundamentale ale minimalismului în modă pot fi rezumate în linii curate, culori neutre și croieli simple, eliminând orice exces. Materialele de calitate și atenția la detalii sunt esențiale, iar minimalismul pune accent pe calitatea fiecărei piese vestimentare în parte.

Colecţia de bustiere Strength Training de la adidas

adidas a dus îmbrăcămintea sport dincolo de lumea atleţilor, înţelegând că sportul este esenţial pentru a ne simți bine în pielea noastră și pentru a duce o viață activă și sănătoasă, indiferent de siluetă. De aceea, acum are o colecție inclusivă Strength Training, pentru ca oricine să se poată echipa din cap până în picioare confortabil la sală. Bustierele din această colecţie ne oferă atât libertate de mișcare și suport, cât si un look perfect. De aceea, ele fac parte din propunerile noastre pentru 3 piese vestimentare minimaliste, ideale în luna februarie.

Rucsac negru de la Armani exchange

Timp de mai multe sezoane, designerii au pus accentul pe micro-bags sau mini-poşete, care au însă dezavantajul de a nu fi suficient de încăpătoare pentru uzul cotidian. Acum este momentul să ne bucurăm de noile tendințe, căci gențile medii sunt tot mai prezente pe catwalk-uri și in feed-urile noastre social media. Pentru a merge chiar mai departe, noi vă prezentăm un rucsac negru de la Armani exchange, care se potriveşte perfect printre cele 3 piese vestimentare minimaliste, ideale în luna februarie. Acesta este disponibil pe epantofi.ro.

Baggy jeans din denim subţire, de la Levi’s

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem piese vestimentare minimaliste este calitatea materialelor. Vestea bună este că Levi’s ne sare în ajutor cu un upgrade pentru articole esențiale, acestea fiind confecționate acum din chambray, tencel și cânepă. Vedeta sezonului este modelul de baggy jeans cu talie medie, pantaloni confortabili şi ideali pentru orice tip de siluetă. Aceştia sunt disponibili în varianta simplă sau într-o varianta cargo, fiind confecţionaţi din cel mai subțire denim Featherweight.

Ce ar mai trebui să ştii

Minimalismul în modă nu se rezumă doar la aspectul exterior, ci promovează și o abordare sustenabilă, încurajând consumul conștient și investiția în piese vestimentare durabile, care să reziste trecerii timpului atât din punct de vedere estetic, cât și calitativ. Este un curent care transcende tendințele efemere, reprezentând o adevărată declarație de eleganță simplă și atemporală.

Fashion & Accessories

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *