Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat, în septembrie 2018, cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Societatea nu a rămas impasibilă la suferința lui Vintilă Mihăilescu și a reacționat, așa cum știe să o facă atunci când trebuie. Se spune despre Vintilă Mihăilescu că este un intelectual foarte generos. Iată că acum și oameni pe care îi știe sau nu îi știe sunt alături de el.

Vintilă Mihăilescu, postare impresionantă pe Facebook

Într-o postare a sa de pe Facebook, de pe 5 iulie, pare că și președinta Tribunalului din Besançon este impresionată de solidaritatea pe care o dau românii în ceea ce-l privește.

“Președinta Tribunalului din Besançon ne semnează niște acte juridice legate de transplant și, aflând că suntem români și nu avem asigurare franceză, ridică ochii spre noi și ne întreabă cu vădită compasiune de unde o să facem rost de toți acești bani.
– Avem deja un grup de peste 4000 de persoane care au donat și… – începe să-i explice fiul meu.
Doamna președintă se oprește brusc și face o pauză lungă:
– Toată admirația mea pentru această solidaritate! În Franța, așa ceva nu cred că ar mai fi posibil…
Nu am comentat, am reținut doar admirația, sinceră, a unei președinte de tribunal francez și v-o trimit mai departe tuturor, de aici, din Besançon. Eu nu mai am de mult cuvinte…”, a scris Vintilă Mihăilescu pe Facebook.

Vezi și: Cum a fost la Festivalul Teatru sub Lună

Până acum s-au strâns jumătate din banii necesari. Pentru cealaltă parte, luni, la Ateneul Român, va avea loc un concert caritabil, luni, 15 iulie, de la ora 19.00.

La concertul organizat la Ateneul Român vor evolua dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, soprana Oana Andra și tenorul George Vîrban.

Biletele pentru eveniment se pot achiziționa de pe iabilet.ro

Expoziție cu licitație la Galeria Mobius

Tot în același scop, pe 11 iunie are loc o expoziție cu licitație la Galeria Mobius.

Vernisaj expoziție: 11 iulie, ora 7 p.m., Galeria Mobius, str. Mendeleev, nr. 2. Expoziția este deschisă în perioada 12 Iulie – 14 Iulie, între orele 14-17. Eveniment licitație caritabilă: 14 iulie, ora 7 p.m., Rezidența BRD Scena9, str. I. L. Caragiale, nr. 32.

Vintilă Mihăilescu este un antropolog și om de cultură, unul dintre cei mai iubiți și respectați profesori și autori din țara noastră. A susținut conferințe, a publicat cărți valoroase și a scris sute de articole.

sursa: editorial semnat de Oana Stănciulescu pentru ȘtiriDiaspora.ro

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *