Nu judecaţi după titlu! Nu este un serial despre vreo femeie casnică, ba chiar n-are nicio treabă cu latura asta a lucrurilor. The good wife este un fel de… Suits feat. House of cards. Cam 80% chestiuni ce ţin de avocaţi, procese & stuff like that, plus 20% politică (în mare parte campanii ale oamenilor care se ocupă cu aplicarea legii – precum procurorul general).

The Good Wife este Alicia Florrick, soţia procurorului care ajunge la puşcărie chiar din primul episod al sezonului 1. Ea renunţă la a mai fi casnică pentru a-şi continua cariera de avocat la care renunţase cu 15 ani în urmă. Beneficiază de publicitate, atât pozitivă cât şi negativă, având în vedere că motivul pentru care soţul ei a fost închis se datorează în mare parte faptului că el a apelat la prostituate în mod repetat. Fotografii cu el şi diferite femei ţin prima pagină a ziarelor pentru multă vreme.

Alicia Florrick poate fi comparată un pic cu… Claire Underwood, din serialul House of cards. Cu excepţia faptului că este obligată de circumstanţe să se întreţină singură, inclusiv pe cei doi copii ai ei. Deşi dezamagită de minciunile şi comportamentul soţului ei la început, ea este mereu alături de el. Nu pentru poziţia lui şi pentru conexiunile pe care le avea în rândul judecătorilor şi a altor pioni importanţi din cariera ei, ci pentru mariaj în sine.

Serialul are actori foarte buni, plus câţiva pe care sigur îi ştiţi din consacratele serii tv Dr. House, Chicago Fire şi House of cards. Media de pe IMDb este peste 8, în cazul în care eraţi curioşi în legătură cu acest aspect :D. Apropo, soţul Aliciei Florrick (personajul principal) este nimeni altul decât Mister Big din Sex and the city.

Cât de bun este serialul The good wife? Din 144 de nominalizări la Globurile de Aur, 26 au fost câştigate. Eu zic că-i destul de bun! 😉

TheGoodWife_S1

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *