Milano, metropola nord-italiană a regiunii Lombardia, este considerată una dintre capitalele lumii designului, fiind în același timp și gazda picturii „Cina cea de Taină” a lui Leornado da Vinci. Domul din Milano, mănăstirea Santa Maria delle Gratie, Galeria de artă Brera si Castelul medieval Sforzesco reprezintă adevărate repere ale civilizației latine. Specialiștii MAPEI s-au implicat activ în renovarea Pieței Domului din Milano, pentru conservarea acesteia.

piata-domului

În vara anului 2014, vizitatorii faimoasei Piețe a Domului din Milano au putut fi martorii intervențiilor de reabilitare a pavajului. Lucrările s-au încheiat în toamna aceluiași an și au presupus renovarea a 5000m², însemnând jumătate din suprafața totală a pieței, costurile ridicându-se la cca 1 milion de euro. Deteriorările survenite de-a lungul anilor, mai ales pe timp de iarnă, au adus piața într-o condiție foarte proastă, cu dalele afundate și chiar sparte. Prin urmare, cerința precisă a membrilor consiliului local, adresată firmei executante, a fost aceea de a folosi materiale rezistente ploii și degivrării cu sare.

domul

Cooptați în întregul proces de reabilitare, specialiștii MAPEI s-au implicat în mod activ în asistarea șantierului și, după analiza datelor, au propus o soluție mai puțin convențională. În locul tehnicii clasice de montaj și chituire cu nisip și ciment, recomandarea MAPEI a fost sistemul MAPESTONE: alternativa care răspunde în totalitate rezistenței la ciclurile de îngheț-dezgheț precum și degivrării cu sare.

MAPEI este o companie de renume în industria construcțiilor, fiind un jucător important pe piața restaurării clădirilor istorice în Milano și peste tot în lume. Produsele MAPEI conțin material reciclabil, au o emisie redusă de compuși organici volatili, iar performanțele mecanice și durabilitatea sunt permanent îmbunătățite pentru a da o viață mai lungă utilizării construcțiilor.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *