Zilele trecute am primit câteva mesaje pe facebook în care eram întrebată ce caut la evoMAG, ce-mi cumpăr, ce fac acolo, dacă iar sparg bani, care-i chestia cu check-in-ul „looking for love at evomag.ro” şi alte câteva mesaje. Cred că am răspuns tuturor. Am răspuns, nu-i aşa? 😀 Nu ştiam nici eu exact în ce consta dragostea pe care o căutam în respectivul magazin, dar am aflat că are formă de smartphone şi că am muncit pentru el. Câteva ore de muncă la birou, cu ordinea şi pasiunea aferente, plus nişte karma pozitivă şi… iată-mă cu un super telefon!

Samsung Galaxy A5 2016, pe numele lui întreg, este un smartphone pe care n-am ştiut cât de mult mi-l doresc până în momentul în care l-am văzut.

01 Samsung Galaxy A5 2016

02 Samsung Galaxy A5 2016

03 Samsung Galaxy A5 2016

04 Samsung Galaxy A5 2016

05 Samsung Galaxy A5 2016

06 Samsung Galaxy A5 2016

07 Samsung Galaxy A5 2016

Sunt cea mai mofturoasă persoană când e vorba de telefoane. Am iubit foarte mult Sony Xperia SL. Era pătrăţos şi masculin – caracteristici de bază pe care trebuie să le aibă telefonul meu. Apoi, după câţiva ani de utilizare, s-a dus. Oricât de mult eram ataşată de produsele Sony, am vrut ceva nou. Am trecut la Allview P6 Energy, un alt super telefon, având o baterie de 5000 mAh, cam de 2-3 ori mai mare decât a unui smartphone obişnuit. Mă ţinea bateria 6-7 zile! Prietenul meu mă tot ruga să facem schimb, el având un Samsung Galaxy S4 Mini. Să dau Allview-ul meu cu super baterie? No way!!! Şi… ca să vezi karma… eram la evoMAG când am văzut A5-ul de la Samsung. Da, frate, mi-a căzut cu tronc fix un Samsung. Tot pătrăţos şi masculin, la fel ca smartphone-urile anterioare. Desigur, Allview P6 Energy este acum la prietenul meu, care şi-l dorea destul de mult, cam de când l-am cumpărat :)). Mă bucur că a rămas „în familie”.

08 Allview P6 Energy si Samsung Galaxy A5 2016

09 Allview P6 Energy si Samsung Galaxy A5 2016

10 Allview P6 Energy si Samsung Galaxy A5 2016

Oficial sunt posesoare de Samsung, una dintre cele mai mari două tabere de utilizatori de smartphone-uri. Cealaltă, desigur, fiind tabăra iPhone.

Samsung Galaxy A5 2016 mi se potriveşte ca o mănuşă 😀 . Pe lângă faptul că este pătrăţos şi masculin, are totuşi ecranul puţin curbat, un detaliu care mi se pare cu stil. Desigur, contează extrem de mult şi ce are sub capotă. O fi el cu sistem de operare Android, dar zbârnâie! Procesor Octa-Core 1.5 GHz, 2GB RAM, 16 GB flash, 4G, dual sim bla bla bla (găsiţi specificaţiile complete aici sau oriunde vreţi voi pe internetul ăsta mare).

Dincolo de toate datele astea şi de faptul că se mişcă super bine, camera foto m-a surprins poate cel mai mult. E tot de 13MP (cea principală), ca majoritatea smartphone-urilor din prezent, dar face pozele super clare şi arată bine inclusiv cele făcute în condiţii de iluminare redusă. Şi camera frontală, cea de 5MP, e destul de şmecheră. Am urcat eu pe facebook vreo două selfie-uri şi mi se pare că arăt mai bine în ele decât în realitate :)). Telefonul acesta e de vină, să nu daţi vina pe mine că nu v-am spus.

Altă chestie care îmi place este faptul că nu se scoate bateria. Nu se scoate nici măcar carcasa de la el. Atât cartela cât şi cardul de memorie se plasează într-un compartiment lateral al telefonului, compartiment care se deschide doar cu acul. Am văzut sistemul acesta şi la iPhone şi mi se pare genial. Poate am rămas eu un pic în urmă cu tehnologia, dar recuperez acum cu Galaxy A5 (2016).

11 Samsung Galaxy A5 2016

12 Samsung Galaxy A5 2016

Totuşi, deşi procesorul a făcut câteva mişcări de băieţaş în faţa mea, eu sunt genul greu de cucerit. M-am uitat şi la restul specificaţiilor. Evident, bateria mă interesa de la foarte mult în sus, mai ales că renunţam la un telefon cu baterie de 5000 mAh. Samsung Galaxy A5 2016 are bateria de 2900 mAh, ceea ce mi se pare mai mult decât ok, având în vedere că majoritatea telefoanelor au între 1600 şi 2200. Şi, o ultimă chestie, pe care am aflat-o abia la câteva zile după ce am devenit posesoarea acestui super telefon… are Gorilla Glass 4 😀 . Păi, ce să zic, să-mi trăiască!

L-am blindat deja cu folie de protecţie antiamprentă. Şi două huse. Bine, nu le port pe amândouă în acelaşi timp, că n-aş avea cum, dar am comandat două pentru că voiam neapărat una din plastic dur (husă rigidă)… şi, pentru că n-am găsit exact ce îmi doream, am comandat două ca să fiu sigură că una din ele o să-mi placă. Da, sunt pretenţioasă. Da, spre norocul meu, ambele huse îmi plac.

P.S.: Cheers to evoMAG.ro!

P.P.S.: Cred că o să mă vedeţi cu smartphone-ul acesta cel puţin 2 ani, la fel cum am ţinut şi celelalte telefoane. Aşa sunt eu, îmi place să am grijă de lucrurile mele. Într-o oarecare măsură niciodată nu mi-a plăcut să-mi bat joc de munca mea. 😉

13 Samsung Galaxy A5 2016

14 Samsung Galaxy A5 2016

15 Samsung Galaxy A5 2016

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *