Sibiu Wine Festival transformă Sibiul în epicentrul iubitorilor de vinuri premium printr-un eveniment exclusivist, dar accesibil publicului larg. Festivalul, aflat la prima ediție, oferă un nou prilej de descoperire și celebrare a vinului în cele mai fine expresii ale sale, între 24-25 mai 2025, la Sala Oglinzilor (FDGR Sibiu).

Participanți de top din universul vinului

Festivalul dedicat artei vinului reunește 25 de crame și importatori de top din România, oferind o experiență completă de degustare și explorare a terroir-urilor locale. Pe parcursul a două zile, vizitatorii vor putea degusta din cele peste 200 de vinuri ale expozanților în cadrul târgului de vinuri și pot participa la prezentări susținute de specialiști din domeniu.

De la nume consacrate și crame noi, până la importatori de renume, festivalul își propune să pună în prim-plan nu doar vinurile, ci și poveștile din spatele lor și oamenii care le-au dat viață.

Printre cramele prezente se numără unele dintre cele mai respectate nume din România și Republica Moldova: Davino, Avincis, Recaș, Jidvei, Caii de la Letea, Purcari, Fautor, Liliac, Oprișor, Serve, Sâmburești, Cotnari, Carastelec, La Salina, Domeniul Apoldium, Corcova, Balla Geza, Villa Vinea, Dealul Dorului, Rasova și Nachbil. Li se alătură importatorii Vinimondo, Crush și Tepaso care completează selecția cu vinuri internaționale atent curatoriate din țări precum Italia, Franța, Spania, dar și vinuri din Lumea Nouă – Australia, Noua Zeelandă, America sau Chile.

Evenimentul promite însă nu doar o selecție impresionantă de vinuri – de la Pinot Noir-ul la care ai visat mereu sau un Chardonnay perfect echilibrat – ci și o ambianță elegantă și rafinată – Sala Oglinzilor din Piața Mare, ideală pentru networking de calitate.

Sibiu Wine Festival: Trei pasionați de vinuri, o pasiune comună

Sibiu Wine Festival este inițiativa a trei mari pasionați de vin, cunoscuți în industria HoReCa în Sibiu, care și-au transformat pasiunea într-un proiect dedicat promovării vinului de calitate. După un deceniu de degustări, vizite la crame, studiu intens și conversații cu specialiști ai domeniului, cei trei fondatori au decis să aducă această experiență mai aproape de publicul larg.

Ovidiu Balaban („Didi” pentru prieteni) este fondatorul Casei de Vinuri “Wine Not?”, un spațiu emblematic pentru iubitorii de vin din Sibiu, ce adună peste 600 de etichete și găzduiește frecvent degustări, prezentări și masterclass-uri.

Alexandru Macriș reprezintă de peste zece ani una dintre cele mai prestigioase crame din România, Davino, și este recentul proprietar al restaurantului SPIC, specializat în paste de casă și vinuri atent selecționate.

Ovidiu Oroian este coproprietar al restaurantului Hochmeister, cunoscut pentru reinterpretarea bucătăriei transilvănene folosind ingrediente locale. Pasiunea sa pentru vin l-a condus la organizarea a zeci, dacă nu chiar sute de degustări, prin care a reușit să apropie tot mai mulți oameni de lumea fascinantă a vinului.

Bilete și abonamente pentru publicul larg

Biletele de acces pentru o zi și abonamentele pentru ambele zile sunt disponibile acum pe platforma IaBilet.ro: http://bit.ly/SibiuWineFestival2025. Până pe 8 mai, în perioada Early Bird, acestea pot fi achiziționate la prețuri speciale.

În baza biletului de intrare, participanții primesc la intrarea în zona Târgului de Vin un pahar, cu ajutorul căruia pot degusta din cele peste 200 de vinuri ale expozanților.

Citește și: 5 cărţi pentru femei care ştiu să citească şi printre rânduri

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *