În timp ce peste jumătate din populaţia globului este activă din punct de vedere sexual şi o mare parte din cealaltă categorie şi-ar dori să fie activă, japonezii privesc în cu totul altă direcţie. Rata natalităţii în Japonia este în picaj necontrolat, bărbaţii din Ţara Soarelui Răsare preferând mai nou…manga!?!

Manga reprezintă benzile desenate japoneze, care, împreună cu simulatorul de “dating” LovePlus, au subjugat bărbaţii din această ţară. Problema este destul de gravă pentru o ţară cu o economie ca a Japoniei. Un sfert din populaţia ţării are peste 65 de ani, iar 50.000 dintre aceştia au peste 100 de ani. Faptul că vânzările de scutece pentru adulţi au depăsit vânzarile de scutece pentru copii ar trebui să tragă un semnal de alarmă.

Femeile din Japonia susţin că bărbaţii nu sunt interesaţi de sex sau relatii, în timp ce persoanele de sex masculin afirmă că nu are sens să se complice cu o femeie, tradiţionalismul obligându-i la o serie de ritualuri: cunoaşterea familiei, căsătoria, etc.

Bărbaţii din Japonia au găsit alternativa în manga şi LovePlus. Simulatorul de “dating” a fost lansat de Konami pentru Nintendo numai în Japonia în anul 2009 şi a avut un asemenea impact încat, în prezent, foarte mulţi bărbaţi de peste 30 de ani au astfel de “prietene virtuale”. Potrivit unei statistici a guvernului, peste un sfert dintre femeile şi bărbaţii necăsătoriţi cu vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani sunt virgini. Peste 50% dintre bărbaţii şi femeile din Japonia au declarat ca nu sunt într-o relaţie.

Numărul mic de tineri din societate reflectă şi câteva aspecte pozitive. Rata criminalităţii în Japonia a scăzut considerabil, printre cele mai raportate incidente fiind incendierile şi vătămările în urma accidentelor. Iar la capitolul violuri, Japonia nu se încadreaza în top 50 ţări.

Pentru mai multe informaţii pe această temă, recomand documentarul realizat de BBC, “No sex please, we’re japanese”. Comentăm după!

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *