Laura Perian de la lpmakeup.ro este unul dintre oamenii cu adevărat dedicați frumuseții, atât ca job, cât și la capitolul dezvoltare personală și profesională. Acum 4 ani, Laura a decis să facă o schimbare drastică la capitolul profesie și visuri de viitor și, așa cum spune chiar ea, „să se antreneze într-o artă care care îi plăcea de mult, dar pe care o dăduse mereu de-o parte în favoarea jobului corporatist 😊.”
Din dragoste de frumos și makeup
Am întrebat-o cum a început drumul ei curajos în makeup și frumusețe trup și suflet. Mi-a mărturisit că „a avut norocul să crească și să se educe ca artist lângă un makeup artist de renume, ceea ce i-a marcat începutul de drum.” Acum este makeup artist specializat în beauty și fashion, și de 6 luni, trainer de makeup la una dintre cele mai mari școli de formare profesională din România. Așa că am întrebat-o ce înseamnă o laminare de gene profesională, atât ca procedură, cât și pentru look-urile realizate ulterior.
Laura Perian mi s-a părut a fi cel mai bun sfătuitor în materie de proceduri care ne vor modifica atât aspectul natural, cât și machiajul, pe termen mediu și lung. Ea a participat la training-uri, masterclass-uri și workshop-uri atât în țară, cât și în străinătate și a învățat cu reală bucurie trucuri și sfaturi de la make-up artisti extrem de talentați și creativi: James Molloy, Einat Dan, Danessa Myrics, Felix Stein, Denis Kartashev, Dana Argeșan, Cristian Bucă, Iana Willkofer. „M-am bucurat să îmi văd machiajele în aproape toate publicațiile din țară: OK Magazine, Marie Claire, Cosmopolitan, Femeia, Ioana, Carticica Practică, Avantaje, Nunta, Men’s Health, Beau Monde și câteva din străinătate: RED, British Thoughts.
Laminarea i se pare un procedeu complementar machiajului, care aduce un plus estetic. „Sincer pe mine mă relaxează. Arta laminării am învățat-o de la colega, prietena și partenera mea Dana Stancu,” adaugă Laura. Însă mi-a spus mult mai multe despre laminare de gene, pentru că am fost îndrăzneață și am întrebat:
Ce este laminarea genelor?
Laminarea este un procedeu non-invaziv de curbare, ridicare și îngroșare a genelor naturale. Produsele folosite oferă nu doar efectele de mai sus, dar și hidratează și întăresc genele, astfel că după primele 3-4 sesiuni de laminare de gene se va observa o schimbare în structura genelor, acestea fiind mai groase și mai stufoase. Unul din pașii opționali în procedeul de laminare este vopsirea genelor, lucru care le va scoate și mai mult în evidență. Practic, genele tale vor arăta ca și când sunt date cu un strat de mascara tot timpul.
Care sunt diferențele între laminare de gene și extensii de gene?
Cea mai importantă diferența este că în procedeul de laminare lucrăm cu genele naturale ale clientei, fără să adăugăm corpuri străine. Extensiile de gene presupun lipirea de gene sintetice pe genele naturale. Este exact ca diferența dintre a te duce la coafor pentru un tratament de hrănire a părului și a te duce să îți pui extensii pe părul tău.
Cui îi este destinată procedura de laminare și cui îi este contraindicată?
În primul rând, laminarea este destinată femeilor care mizează pe natural și nu își doresc extensii. Dar și celor care au avut extensii și acum au genele naturale deteriorate. Această procedură este perfectă pentru femeile care își ondulează genele cu cleștișorul și care mereu caută o mascara pentru curbare și volum.
Produsele folosite sunt non-toxice, hipoalergenice, iar singurele alergii s-au observat la persoanele sensibile la pigmenții din vopsea. Deci pe cei care se știu alergici și la vopseaua de păr îi sfătuiesc să evite pasul de vopsire a genelor.
Citește și: INTERVIU Laura Perian…
Cum ar trebui să se prezinte o clientă la prima ședință de laminare de gene?
Eu recomand să se prezinte fără mascara, pentru că demachierea ochilor de mascara nu face decât să pună un stres suplimentar pe ochi, și face și ca durata ședinței să se prelungească. În plus, ar trebui să se prezinte pregatită să stea cu ochii închiși aproximativ o oră J
Cât durează o ședință de laminare a genelor și care sunt pașii acestei proceduri?
Ședința de laminare în sine, din momentul în care clienta se întinde pe pat, durează între o oră și o oră și un sfert.
Pașii depind și de brandul de produse folosit, însă în mare avem pașii premergători laminării: demachierea ochilor, sigilarea genelor de jos cu patch-uri, degresarea genelor și aplicarea bigudiului și ridicarea genelor pe bigudiu. Aceștia sunt pașii realizați indiferent de brandul de produse folosit.
Apoi urmează aplicarea produselor și aici avem 5 pași, din care 3 sunt obligatorii și 2 – opționali (vopsea și Lash Botox).
De ce ar trebui să ținem cont imediat după o ședință de laminare de gene?
Este foarte important să nu atingem zonele laminate (gene și/sau sprâncene) cu nimic lichid 24 de ore. Altfel efectele laminării vor dispărea, pentru că de atât au nevoie produsele ca să se fixeze practic în și pe firul de păr. De asemenea, să ținem cont să nu ne machiem în acele zone, în primele 24 de ore.
Ce efecte sunt vizibile imediat și ce efecte sunt vizibile după repetarea procedurii?
Imediat după terminarea procedurii se vor vedea efectele promise: curbarea, ridicarea și îngroșarea genelor. În timp, însă, cum am spus și mai sus, se va vedea o îmbunătățire a structurii firului natural și chiar o îndesire a genelor. Sunt cliente la care am observat îndesire chiar după prima ședință. La a doua am fost surprinsă să văd noi firicele crescute în zone în care înainte nu erau.
Cum avem grijă de gene și sprâncene dacă apelăm la laminare?
Îngrijirea, după cele 24 de ore, nu este cu nimic specială față de rutina normală de îngrijire zilnică. Ne machiem și demachiem la fel ca înainte. Putem aplica mascara pe gene, putem să ne machiem sprâncenele așa cum dorim.
La cât timp ar trebui să repetăm procedura?
Primele 3 sesiuni se repetă la 3 săptămâni, iar următoarele la 4, chiar 5 săptămâni, în funcție de cât de mult rezistă.
Ce recomanzi, ca make-up artist: laminare sau extensii?
Întotdeauna voi opta pentru un aspect natural, așa că laminarea este clar recomandarea mea. Nu îmi plac extensiile, și mereu le recomand clientelor mele să opteze pentru gene false doar dacă au un eveniment important și apoi le dau jos când se demachiază. Am văzut atât de multe cazuri de gene distruse de extensii, atât de multe cazuri de extensii neîngrijite, încât nu voi recomanda niciodată extensiile.
De cele mai multe ori extensiile oferă un aspect mult prea sintetic și fură focusul de la ochii care ar trebui să fie în centrul atenției. Uneori nici nu se mai văd ochii de la extensiile mult prea mari și mult prea grele. Nici nu mai zic de machiajul ochilor care este ascuns și devine invizibil în spatele extensiilor.
Laminarea este un proces soft, dar cu efecte imediate, pe care dacă nu mai vrei să îl repeți, nu trebuie să treci printr-o perioadă grea de gene picate, cu goluri, care arată inestetic.
Ca să nu mai vorbim că durata procedeului de laminare de gene vs. extensii este de jumătate.
Citește și: Sărbătorim…
Mi-a placut articolul, multumesc pentru informatie!
Ne bucuram tare mult ca ti-a placut!