Una dintre cele mai dificile decizii cu care mă confrunt ocazional este alegerea unui cadou potrivit pentru un pitic drag. Mintea mea desenează atunci cercuri colorate, fluturi nestatornici și, uneori, roboți pătrățoși, dotați cu arme letale, pentru a salva cutare sau cutare lucru prețios fetiței din mine. Îmi aduc aminte cu drag de jocurile inimii de copil, de unele pasiuni păstrate din acele vremuri în care știam că noul meu desen imperfect face lumea mai frumoasă. În căutarea cadoului potrivit mă mulțumesc doar locurile în care pot găsi jucării creative pentru copii într-o varietate largă, locurile în care alegerile îmi sunt inspirate de toate nuanțele curcubeului.

Aleg mereu, pentru piticii dragi, cel puțin o jucărie care să-i poarte dincolo de realitate, în imaginația lor scăldată de razele soarelui, unde, privind printr-un caleidoscop “ochean plin de cristale”, lumea să fie alcătuită din smaralde și rubine. Nimic nu-mi este mai drag ca libertatea copiilor de a transforma micile cristale din sticlă sau plastic în bijuterii prețioase, prin simpla lor încântare.

Semne de circulatie

Pentru că lumea reală nu e populată doar de căldură și lumină, îmi place să adaug în punguța piticului jucării creative pentru copii care să-l orienteze în lumea reală: fie un set de semne de circulație, fie un set pentru servit masa, de exemplu. Apoi ma îndrept către acele jucării creative destinate și părinților, seturile de construcție din forme mișcătoare, care ajută piticul să-si plimbe părinții prin orașele imaginației sale. În ceea ce privește seturile de construcție, mă orientez către acelea care permit implicarea unui adult sau a unui frate în jocul piciului în cauză – dându-i piticului posibilitatea de a admira calitățile acestuia, dar și de a observa că maturitatea nu ajută la rezolvarea tuturor problemelor. Până și adulții se poticnesc, câteodată, iar imaginația celor mici se poate dovedi salvatoare.

Setul constructorului incepator

În ceea ce privește magazinele de jucării creative pentru copii,le prefer pe cele online, fiindcă mă orientez mai ușor prin filtrul monitorului și tentația jocului rămâne departe. Apreciez magazinele cu o mare varietate de produse și prețuri, cele care oferă suport telefonic și/sau online și sunt atentă la politica de livrare și returnare a produselor. Unul dintre preferatele momentane este Educlass.ro, dar sunt mereu încântată să descopăr noi și noi locuri destinate bucuriei.

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *