Google Meet, soluția premium de videoconferințe de la Google, va fi disponibilă gratuit pentru toată lumea și va fi implementată treptat în următoarele săptămâni. Această mutare vine în contextul cererii tot mai crescute de astfel de servicii.

Până acum, soluția Meet era accesibilă doar în pachetul G Suite pentru companii, disponibil contra cost.

Ce este Google Meet și cum poate fi accesat

Google Meet oferă posibilitatea de a organiza videoconferințe cu până la 100 de participanți pentru utilizatorii persoane fizice, și până la 250 de participanți, pentru companii.

Întâlnirile sunt limitate la 60 de minute pentru varianta gratuită, însă această limită nu va fi impusă până în 30 septembrie, au anunțat oficialii companiei.

Accesul la Google Meet se face pe baza contului de Google, nefiind nevoie de instalarea unui plug-in sau software special. Meet funcționează direct din browser, la adresa: meet.google.com.

Pentru cei care vor să folosească serviciul pe dispozitivele mobile, există aplicația Google Meet, compatibilă cu iOS sau Android.

Securitate crescută, populară printre elevii din întrega lume

Din ianuarie și până în prezent, vârful zilnic de utilizare a Meet a crescut de 30 de ori. În aprilie, Meet a găzduit 3 miliarde de minute de întâlniri video și a înregistrat 3 milioane de noi utilizatori în fiecare zi. Săptămâna trecută, numărul zilnic de participanți în întâlniri Meet a trecut de 100 de milioane.

Toate conferințele sunt criptate, iar toate înregistrările stocate în Google Drive sunt deasemenea criptate. Accesul utilizatorilor anonimi (fără un cont Google) este strict interzis.

Multe școli din toată lumea folosesc astăzi Meet pentru organiza cursuri virtuale sigure, întâlniri PTA, conferințe între părinți și profesori. Meet este inclus în G Suite for Education, care servește peste 120 de milioane de studenți și profesori la nivel global.

Citește și: Mazda3 a câștigat premiul World Car Design of the year 2020

 

Fun & Games

2 Replies to “Aplicația de videoconferințe Google Meet, gratuită pentru toată lumea”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.