Când vine vorba de epilare definitivă, întrebările sunt numeroase, dar avem la dispoziție foarte multe clinici și păreri, online și offline. Însă important este și cum filtrăm aceste informații, cum le alegem pe cele cu adevărat utile și corecte. Iar asta începe chiar de la nume. Ce însemnă epilare definitivă, dincolo de ideea de reclamele cu piele netedă și mătăsoasă, ca de bebeluș? Cum alegem corect un serviciu de epilare definitivă și o clinică profesională, cu specialiști care să aibă grijă de noi și de pielea noastră? Care este diferența între un serviciu banal de epilare definitivă și unul realmente profesional?

Epilare definitivă – definiție și realitate

Acum câțiva ani, într-un moment prielnic, cineva mi-a spus că nimic nu e definitiv în viață, cu excepția finalului. M-am gândit adesea la această idee, atât în fața marilor întrebări ale vieții, cât și atunci când vine vorba de frumusețe. De aceea, poate, părerea mea inițială față de conceptul de epilare definitivă a fost… circumspectă. Până am aflat de la Elskin Beauty Clinic Cluj-Napoca ce înseamnă cu adevărat epilare definitivă E-light. Fiindcă epilare definitivă nu înseamnă chiar magie și fie tehnologia chiar cea mai avansată, tot nu poate distruge chiar toți foliculii de păr dintr-o anumită zonă.

Epilare definitivă nu înseamnă, deci, că toate firele de păr vor dispărea definitiv, chiar de la prima ședință. 40% – 60% din firele de păr vor fi distruse încă de la prima ședință de epilare definitivă E-light, în timp ce ședințele următoare se vor ocupa de restul. Chiar dacă mai rămân câteva fire, ele vor fi mult mai subțiri și mai deschise la culoare, adică aproape invizibile. Sunt necesare 6 – 8 ședințe, în funcție de tipul de piele, dar și de tipul de păr. Iar rezultatele finale variază, în funcție de individ și de zona tratată. Între 50-70% din firele de păr de la nivelul feței și până la 80-95% în zona axilară, inghinală și a picioarelor vor fi distruse.

Ce înseamnă mai mult ca perfect

De fiecare dată când alegem un serviciu profesional de înfrumusețare ne dorim rezultate perfecte. Însă având în vedere numărul mare de clinici și saloane, poate fi dificil să ajungem acolo repede și bine, fără să irosim bani. Cum să alegem corect un serviciu de epilare definitivă profesional? Cum să ne asigurăm că pielea noastră va fi tratată cu drag de specialiști pricepuți? Unul dintre răspunsurile la aceste întrebări este atenția la părerile altora.

Am aflat toate informațiile pentru realizarea articolelor despre epilare definitivă de la specialiștii Elskin Beauty Clinic și asta m-a ajutat să am încredere în calitatea serviciilor lor. Însă recomandările de pe Facebook au fost cele care m-au convins cu adevărat să le fac o vizită. “Eu sunt foarte mulțumită de serviciile de epilare cu IPL. Și consider că promoțiile Elskin, care apar mereu, fac ca prețurile să fie accesibile pentru mai toată lumea,” a scris A.M. Așa a început povestea mea de dragoste cu această clinică și taman de aceea încurajez pe oricine să citească recenziile de pe Facebook înainte de a alege clinica.

Secretul succesului: trucurile specialiștilor

“M-a impresionat căldura cu care ești întâmpinată și felul în care îți sunt explicate procedurile. De rezultate nu mai spun, mi-au depășit așteptările… După prima ședință de epilare definitivă, zona a rămas aproape complet fără păr,” a comentat D.N. Iar comentariul doamnei pare să pună accentul exact acolo unde trebuie. Când vorbim de epilare definitivă, nu doar procedura în sine e importantă, ci și explicațiile și trucurile specialiștilor.

Așa aflăm că suprafața care urmează a fi tratată nu trebuie expusă la soare, că sunt contraindicate atât cremele autobronzante, cât și solarul, cu 2 – 3 săptămâni înainte de epilare. Tot specialiștii ne spun că bronzul e interzis pe perioada tratamentelor de epilare definitivă, deoarece cauzează modificări de pigmentare. Trebuie să folosim cremă protectoare UVA și UVB cu cel puțin două săptămâni înainte de tratament, iar ceara, penseta, epilatorul sau electroliza sunt strict interzise. Singurele proceduri de îndepărtare a părului acceptate înaintea epilării cu E-light sunt raderea și folosirea cremei epilatoare.

Beauty & Make-up

One Reply to “Epilare definitivă: trucuri și păreri”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *