Eminem rămâne cel mai bine vândut artist hip-hop din toate timpurile. Potrivit cifrelor date publicităţii de Asociaţia Industriei Discografice din Statele Unite (RIAA), Eminem a vândut 46,5 milioane de discuri.

Eminem rămâne cel mai bine vândut artist hip-hop din toate timpurile. Potrivit cifrelor date publicităţii de Asociaţia Industriei Discografice din Statele Unite (RIAA), Eminem a vândut 46,5 milioane de discuri.

Marshall Bruce Mathers, pe numele său real, păstrează un avans de 10 milioane de exemplare faţă de 2Pac, artistul de pe locul doi al clasamentului. Legendarul rapper se află pe poziţia a doua cu un număr de 36,5 milioane de discuri vândute. Locul trei îi aparţine lui Jay-Z, cu 27.5 milioane de exemplare din produsele sale discografice achiziţionate de fani.

Clasamentul continuă cu Drake, Nelly&Outkast şi Notorious B.I.G, aflat pe şase. Primele zece poziţii ale clasamentului sunt completate de MC Hammer, 50 Cent Kanye şi DMX.

Eminem, o legendă a muzicii hip-hop

După albumul său de debut, Infinite (1996), Eminem a căpătat o popularitate mainstream în 1999 prin cel de-al doilea său album, The Slim Shady LPThe Slim Shady LP a fost un succes comercial și i-a adus rapperului primul său Premiu Grammy pentru cel mai bun album rap. Următoarele sale două lansări, The Marshall Mathers LP (2000) și The Eminem Show (2002), de asemenea au avut succes mondial, câștigând fiecare câte un certificat RIAA de diamanat în SUA pentru vânzări. De asemenea, ambele albume au câștigat Premiul Grammy pentru cel mai bun album rap, făcându-l pe Eminem primul artist care a câștigat un asemenea premiu pentru trei LP-uri consecutive.

Acestea au fost urmate de Encore în 2004, un alt album cu succes comercial și printre critici. Atunci Eminem a făcut o pauză după turneul din 2005. El a lansat albumele Relapse în 2009 și Recovery în 2010, cel din urmă fiind numit cel mai bine vândut album din lume în 2010, distincție pe care a mai cucerit-o anterior și cu albumul The Eminem Show.

Marshall Mathers a câștigat Premiul Grammy atât pentru Relapse, cât și pentru Recovery, având un total de 13 Grammy-uri în cariera sa. Cel de-al optulea său album de studio, The Marshall Mathers LP 2, a fost lansat în noiembrie 2013.

Vezi și: diMANSIONS Hit Music Festival se reprogramează. Ce se întâmplă cu biletele deja vândute

Sursa: Mediafax/Wikipedia (sursa foto: Facebook/Eminem)

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.