Când ai 30 de ani și un organism sănătos alergi pe terenul de minifotbal cu dăruirie, spirit de sacrificiu și te crezi cel puțin Messi, atunci când îți intră voleul ăla norocos. Rareori m-am gândit la accidentări. La un picior rupt, niciodată. Și totuși, viața mi s-a dat peste cap total, după un accident stupid la fotbal. Câteva ore mai târziu și un diagnostic confirmat de fractură, am intrat brusc într-o lume nouă: cea a dispozitivelor medicale sofisticate, a cârjelor ortopedice sau a conceptului de îngrijire la domiciliu. Mai jos, ce am învățat despre o familie unită și ce-am descoperit butonând smartphone-ul după cârje ortopedice București.

La mine acasă, o problemă medicală se lasă cu interminabile ședințe și brainstoming-uri, unde fiecare membru al familei (mai puțin motanul) își etalează cunoștințele solide de medicină și expertiză în dispozitive speciale. Așa a fost în seara respectivă. Într-o scenă supra-realistă desfășurată în living, rude și prieteni mă ignorau total și jonglau cu cuvinte precum „cârje ortopedice”, „cârje de vânzare”, „cârje medicale”. Mărturisesc că pentru mine e întotdeauna un spectacol grandios, în care actorii și personajele se confundă subtil, într-o manieră „a la Cristi Puiu” și al său film premiat la Cannes: Sieranevada.

Ca după o dezbatere parlamentară intensă (cred că am văzut și lacrimi la un moment dat), s-a ajuns la o serie de concluzii, pe care mi le-au împărtășit în cor:

– am nevoie de o cârjă medicală calitativă

– trebuie să am parte de o îngrijire la domiciliu exemplară

– trebuie să căutăm magazine de unde putem lua o cârjă ortopedică în București

– matușa Cristina trebuie sa verifice bârfa străzii în căutare de cârje de vânzare

– trebuie dezbateri suplimentare referitoare la utilitatea unui îngrijitor la domiciliu (costurile implicate) și un calendar explicit pentru ca fiecare să îndeplinească acest rol

În paralel cu vacarmul din fața mea, am derulat propria „anchetă”. Între două analgezice și vreo zece țigări, soluția se derula pe ecranul telefonului: magazinul online ortopedica.ro.

Ortopedica oferă o gamă largă de produse ce ușurează îngrijirea la domiciliu a pacienților cu probleme de mobilitate, cum ar fi: paturi electrice, dispozitiv de ridicare și transport pacienți, saltea antiescare, înălțătoare toaletă, scaun duș, scaun cadă, perna antiescare, scaun cu oliță, bară sprijin toaleta, mâner cadă baie, concentrator oxigen.

Profitând de lipsa de atenție a celorlalți, am analizat fiecare produs în parte, încercând să decid de ce am nevoie. Atenția la detalii și specificațiile tehnice sunt ireproșabile. Ba chiar mi-am ales și culoarea la cârjă. O parte din produsele Ortopedica se obţin GRATUIT sau COMPENSATE PARŢIAL prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Ca orice tânăr, am exaltat la ideea că produsele se pot comanda online. În plus, Ortopedica are și 37 de magazine în toată țara.

După ce și-au terminat spectacolul și mi-au împartășit concluziile lor, a venit rândul meu. În timp ce-mi țineam discursul, aveam în față un public cu gura căscată, aprobând din cap fiecare avantaj pe care tocmai îl descoperisem. Am terminat și am vrut să ies teatral și victorios din cameră, însă piciorul rupt și lipsa cârjei m-au lipsit de momentul trimfal.

Recunosc, nu m-am gândit prea des la „gadgeturi medicale”, însă acum sunt surprins de diversitatea lor și modul în care acestea fac viața mai ușoară unui bolnav.

How to...

One Reply to “Despre fotbal, cârje și picioare rupte”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *