Nu este întotdeauna ușor să te simți bine în corpul tău. Fiecare dintre noi se simte ciudat în propria piele din când în când, iar îngrijorările noastre cresc pe măsură ce ne confruntăm cu tot mai multe imagini perfecte în reviste și reclame. Având în vedere că toți trecem prin asta ocazional, trebuie să ne dăm seama că problema este obișnuită și trecătoare. Există câteva trucuri pentru a scăpa de această problemă înainte să se transforme într-una mai mare, precum o depresie. Majoritatea tehnicilor se bazează pe cunoașterea propriului corp și pe recunoașterea și acceptarea propriei frumuseți.

Cea mai bună cale de a te simți bine în corpul tău este să renunți la obsesia de a avea un look perfect.

Iată câteva trucuri:

Între rușine și iubire

Dacă iubirea este unul dintre sentimentele creatoare, rușinea este unul distructiv. Adesea, rușinea apare ca reacție la părerile și răutățile altora. Însă e nevoie și de tine ca ea să devină o problemă reală. 94% dintre fete sunt insultate într-un fel sau altul pentru modul în care arată, ÎNAINTE de liceu. Multe dintre ele se bazează pe aceste păreri negative ale altora și la maturitate. Ca femei mature, trebuie să realizăm că e necesar și benefic să ne simțim bine în corpul nostru. Și să ne raportăm la noi înșine cu iubire și înțelegere.

Poți începe să te simți bine în corpul tău renunțând la rușinea pentru cutare sau cutare defect. Cel mai probabil, altcineva a hotărât pentru tine că ai acel defect, iar tu ai preluat acea părere negativă. Să renunți la rușine nu înseamnă egoism, ci exemplu pozitiv. Pentru că, indiferent de ceea ce societatea consideră a fi perfect, adevărul este că perfecțiunea… nu există. Așa că un corp perfect înseamnă sănătate și stare de bine, dar și fericirea de a fi tu însăți. Chici ce? Femeile au forme și dimensiuni diferite, însă asta nu înseamnă că nu pot fi toate flawless.

Despre (re)cunoaștere

E important să recunoști și că ai multe calități. Nu există om fără calități, tot așa cum nu există om fără defecte. Însă diferența dintre o femeie mulțumită de propriul corp și una nemulțumită este, cel mai adesea, modul în care privește paharul. Poți învăța și tu cum să privești partea plină a paharului! Tot ce trebuie să faci este să descoperi măcar 3 lucruri pe care le iubești la corpul tău. Societatea ne învață să ne privim cu ochi critic, iar asta nu e mereu un lucru rău. Însă trebuie să ne reamintim că autocunoașterea nu înseamnă doar cunoașterea defectelor, ci și a calităților.

Dacă vrei să afli cum să te simți bine în corpul tău, trebuie să-l cunoști. Privește-l ca și cum l-ai vedea din exterior, pentru prima dată. Începe cu degetele de la picioare și continuă până ajungi la păr. Așa cum am spus mai sus, fiecare dintre noi se simte prost în propria piele din când în când. Iar atunci e momentul să ne reamintim că avem și multe calități. Iubirea începe cu descoperire și cunoaștere, iar această tehnică te poate ajuta și pe tine să înveți să te iubești.

Despre frumusețea adevărată

Atunci când renunțăm la obsesia pentru perfecțiune, începem să ne întrebăm ce înseamnă de fapt frumusețea adevărată. E important să înțelegem că ea înseamnă și sănătate și stare de bine, așa că sportul și alimentația echilibrată nu ar trebui excluse pe măsură ce învățăm să ne simțim bine în pielea noastră. Dacă și tu te întrebi ce și cum, e posibil să ajungi la concluzia noastră: frumusețea adevărată înseamnă să fii cea mai bună versiune a ta. Autentică. Unică. Adevărată. Fără filtre.

Dove își continuă misiunea de a inspira femeile să vadă frumusețea ca pe o sursă de încredere, nu de anxietate. O poză care ilustrează idealul feminin, un comentariu negativ, o imagine nerealistă despre frumusețe promovată cu fiecare scroll – toate acesta fac ca încrederea femeilor în adevărata lor frumusețe să fie pusă la îndoială. Conform unui studiu recent realizat de Dove, 7 din 10 femei din România și-ar dori ca mass-media să aducă în prim plan frumusețea feminină în toată diversitatea ei, indiferent de vârstă, rasă sau greutate.

Iar asta poate să înceapă cu tine.

În magazine te așteaptă premii și seturi cadou Dove, care pot fi cadoul ideal pentru tine sau femeile dragi din viața ta în luna martie.

Mai multe detalii despre campanie, precum și despre inovațiile pe care Dove ți le-a pregătit în această primăvară, poți găsi AICI sau pe Facebook.

Beauty & Make-up

One Reply to “Cum să te simți bine în corpul tău”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *