Uneori, tensiunea mică ne poate îngrijora, mai ales dacă valorile răman tip final sales, in ciuda cafelelor noastre cele de toate zilele. Am început să citesc despre tratament tensiune mica pe Sendo.info, căutând informații despre hipotensiunea arterială, dar și un tratament tensiune mică arterială. Am aflat că tensiunea mică (sau hipotensiunea arterială) poate duce la probleme de sănătate dacă nu este luată în calcul şi tratată eficace.
Tensiune mică – cauze:
Deshidratarea accentuată, reacţiile alergice, sarcina, diabetul zaharat, hemoragiile, insuficienţa cardiacă, afecţiunile hormonale și supradozajul cu medicamente antihipertensive sunt principalele vinovate, conform dr. Google, la o banală căutare „tensiune mică – cauze”.
Simptome tensiune mică:
O serie de stări neplăcute, aparent banale, pot constitui simptome de tensiune mică. Printre acestea se numără: stările de ameţeală și pierderea echilibrului, durerile de cap, vedere înceţoşată, senzaţia de greaţă, stările de oboseală sau leșin și membrele reci. Cu asemenea simptome, o căutare „tratament tensiune mică arterială”, utilizand tot prietenosul dr. Google atât de drag românilor, este absolut necesară.
Tensiune mică: tratament
În ceea ce privește tratamentul pentru această afecțiune, soluțiile diferă. Acestea sunt condiționate de simptomele, stilul de viață și de obiceiurile fiecărui pacient. Pentru o parte din aceștia poate funcționa un tratament cu uleiuri, în timp ce Sendo propune, la capitolul hipotensiune – tratament, adoptarea unor obiceiuri necesare menținerii sănătății și modificarea celor existente.
- hipotensiune: tratament cu uleiuri
Uleiurile volatile, atât cele sub formă de ulei pentru consum (atenție – nu orice tip de ulei poate fi ingerat!), cât și cele conținute de infuziile de plante, pot constitui un tratament eficace, conform dr. Ovidiu Chiş. Acesta recomandă consumul de uleiuri volatile diluate în miere, fie în combinație, fie utilizând un singur tip de ulei, dar respectând doza recomandată pentru fiecare în parte (sunătoare – 3 picături de 3 ori pe zi, ienupăr: 2 picături de 3 ori pe zi, lavandă: 3 picături de 3 ori pe zi, lămâie: 2 picături de 3 ori pe zi, oregano: picături de 3 ori pe zi, roiniţă: 3 picături de ori pe zi). Printre infuziile recomandate se numără roiniţa, armurariul, salvia, lemnul dulce, sunătoarea, măslinul, isopul.
- tensiune mică: tratament și prevenție
Pentru prevenirea și combaterea hipotensiunii, metodele propuse includ atât adoptarea unor noi obiceiuri (consumul ridicat de lichide și efectuarea exercițiilor fizice), precum și schimbarea obiceiurilor nesănătoase (adoptarea unei diete echilibrate, cu mese ușoare și dese, evitarea schimbării bruște a poziției, evitarea dușurilor fierbinți și a ridicării obiectelor grele).