În anotimpul rece trebuie să faci față frigului, așa că este important să ai grijă cum te îmbraci și să îți protejezi organismul, care are nevoie de mai multe calorii și substanțe energizante pentru întreținerea necesităților metabolice. Dacă ții, însă, cont de câteva reguli simple, n-o să ai probleme în a înfrunta frigul.

  • Alimente energizante

Supele și ceaiurile sunt o alegere perfectă datorită temperaturii lor, dar și a conținutului – nu numai că te încălzesc, dar au și calități nutritive. Supele din legume și rădăcinoase sunt cele mai sănătoase alegeri fiind bogate în fibre şi devenind surse excelente de energie. Ceaiurile sunt mai eficiente fără zahăr, dar pot fi îndulcite cu o linguriță de miere. În caz de răceală sau afecțiuni respiratorii, cele mai eficiente sunt ceaiurile de mentă, sunătoare, echinaceea, măceșe sau ghimbir. Este important să te alimentezi corect, pentru că energia pe care o iei din alimente îți va menține constantă temperatura corpului.

  • Haine din materiale naturale în mai multe straturi

Îmbrăcat/ă cu mai multe rânduri de haine vei suporta ușor frigul de afară, iar căldură corpului iţi va fi mai bine păstrată. Totodată, le vei putea da jos atunci când intri într-un loc călduros, evitând astfel variațiile mari de temperatură. Materialele sintetice rețin și favorizează transpirația, care nu face altceva decât să întărească senzația de frig și să ajute la dezvoltarea de bacterii. Evită mai ales șosetele sintetice și alege-le pe cele din materiale naturale, care lasă piciorul să respire! Ciserom poate fi o bună opțiune în acest sens – brand românesc cu 85 ani de tradiție, produce doar șosete de calitate, din materiale naturale, la prețuri accesibile.

  • Fulare și căciuli călduroase

Fularele lungi sunt la modă, așa că vei fi trendy cu ajutorul acestui accesoriu. Poartă un fular tricotat din lână, pe care poți să-l înfășori de câteva ori în jurul gâtului. Trebuie să porți neapărat și ceva pe cap, pentru că altfel riști să pierzi o mare parte din căldura corpului. Se poartă căciulile cu urechi, în stil rusesc, ideale pentru zilele friguroase cu viscol și ninsori. Poți opta pentru accesorii de inspirație masculină – fulare cadrilate și mănuși de piele, pentru a-ți pune în evidență feminitatea, prin alăturare.

Fashion & Accessories How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *