În sezonul rece, bucătăria se transformă în aliatul bunei dispoziţii. Este spaţiul cald şi confortabil de care ai nevoie atunci când vremea urâtă tinde să te arunce în borcanul cu melancolie. Pastele quattro formaggi reprezintă un răsfăţ culinar suprem, în care aromele brânzeturilor se împletesc pentru un rezultat unic.

Astăzi îţi prezentăm o reţetă simplă, rapidă şi savuroasă:

 

Ingrediente:

400 g penne

1 l de smântână dulce

150 g mozzarella rasa

200 g caşcaval ras clasic Koliba

100 g brânză rasă Edam Clasic Koliba

50 g gorgonzola marunţită

1 lingură de unt Koliba

sare

piper alb

edam_classic_200gCascaval_600g

Mod de preparare:

Fierbe pastele într-o oală cu apă şi sare, până devin al dente.

Topeşte deliciosul unt Koliba într-o tigaie şi, când începe sa sfârâie, toarnă smântâna dulce. Lasă cele două ingrediente să-şi întrepătrundă aromele, până ajung la punctul de fierbere. Adaugă apoi toate brânzeturile şi amestecă bine cu o lingura de lemn, până se formeaza un sos gros, cremos şi elastic. Nu uita să potriveşti pastele de sare şi piper!

Scurge pastele de apă şi adaugă-le în sosul ademenitor de brânză. Pune tigaia pe foc încă două minute, amestecând continuu, până când toate pastele sunt acoperite şi invaluite în savoarea sosului. Se mănâncă aburinde, looking flawless 😉

 

How to...

One reply to “Cum să găteşti Penne Quattro Formaggi – o reţeta simplă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *