Sunt câteva chestii mărunte pe care, din ce am observat, nu le știe încă toată lumea. Nu sunt multe dar uneori e bine să le știm.
Am găsit câteva nelămuriri legate de yahoo mail atunci când mă uitam peste cuvintele cheie pe care unii le caută pe Google şi ajung pe acest site. O să tratez nelămuririle respective în rândurile de mai jos.

1. Ce înseamnă şi la ce folosesc câmpurile CC şi BCC?
CC = Carbon Copy
BCC = Blind Carbon Copy
Atunci când vrei să trimiţi un e-mail mai multor persoane, dacă scrii toate adresele de e-mail pe linia 1, adică la “To” (deasupra lui CC), yahoo va selecta doar câteva către care să trimită. De aceea există “CC” – pentru a scrie în acest câmp toate adresele către care vrei să trimiţi un e-mail. La “To” scrii o singură adresă!
Poate că în cazul acesta unii se întreabă la ce mai foloseşte BCC. Are aceleaşi funcţii ca CC-ul, singura diferenţă fiind că adresele de mail introduse sunt vizibile doar pentru tine, cel care trimiţi e-mail-ul, nu şi pentru cei care îl vor primi. Adică nicio persoană dintre cele ce vor primi e-mail-ul nu va şti că a fost trimis către alte 20 de persoane. De aceea se numeşte “Blind Carbon Copy”.

2. Un mail care a fost citit, poate fi bifat ca necitit?
Mai multe persoane au avut nedumerirea aceasta. Bănuiesc că majoritatea aţi citit e-mail-urile altcuiva şi nu vreţi să ştie. Nu e frumos dar… se mai întâmplă. Răspunsul la întrebare este: Da, un mail poate fi bifat ca necitit. Selectaţi mail-ul şi apăsaţi “Shift K”.

3. Ce sunt filtrele şi la ce folosesc?
Filtrele mail-ului sunt o opţiune de sortare a tot ceea ce intră în inbox. Sunt foarte utile, mai ales pentru persoanele care sunt abonate la newsletters sau primesc e-mail-uri de notificare de la diferite site-uri.
Ca exemplu, să presupunem că vrei ca toate notificările de la Facebook să nu îţi mai umple inbox-ul, dar vrei să le primeşti în continuare. Creezi un filtru şi, începând din acel moment, toate notificările de la FB vor intra într-un folder separat, asemeni inbox-ului.

4. Cum creez un filtru?
Voi da exemplu cu filtru pentru notificările de la Facebook.
Toţi paşii de mai jos sunt necesari (deci nu săriţi peste niciunul):
1. apeşi simultan tastele “Ctrl Shift E”
2. îţi va apărea un câmp numit “Folder name” – aici vei scrie “Facebook”
3. te duci la Options (stânga sus, lângă sign out) şi selectezi “Mail Options”
4. selectezi “Filters” (din coloana din stânga paginii)
5. Add Filter
6. Filter name: Facebook
Sender contains: Facebook (şi bifezi “sender match case”)
Move to Folder: Facebook
7. Save Changes (stânga sus)

Cam asta-i tot, gata filtrul, din momentul acesta toate notificările vor intra acolo. Mai ai şi alte site-uri de la care pimeşti astfel de chestii? Sau vrei ca toate e-mail-urile de la X să le primeşti în folder separat? Mai faci un filtru… Poţi să ai şi 10 filtre dacă vrei. Ori 50.

5. Cum blochez o adresă de e-mail?
Options -> Mail options -> Spam -> Blocked Email Addresses
După ce ai scris adresa (cu tot cu @yahoo.com, @ymail.com, @gmail.com etc., după caz) dai click pe Add şi apoi Save Changes.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *