Tarta cu ciocolată este desertul care vă răsfaţă nu doar papilele gustative, ci toate simţurile!Plin de consistenţă şi versatil, vă puteţi baza pe el în orice împrejurare, fie că îl pregătiţi pentru invitaţi, fie pentru o masă de duminică în familie. Dacă sunteţi în căutare de inspiraţie pentru a prepara bunătăţi celor dragi şi vreţi să-i surprindeţi plăcut, atunci această reţetă este exact ce aveţi nevoie!
Timp de pregătire: 90 de minute
Dificultatea reţetei: uşoară
Număr porţii: 12
Ingrediente
Blat:
180g făină 000
100g unt nesărat, rece
1 gălbenuş ou
1 linguriţă zahăr tos
1 linguriţă coajă de lămâie
2 linguriţe lapte condensat Maresi
Crema de ciocolată (ganache)
350g de ciocolată neagră
230ml lapte condensat Maresi
1 linguriţă esenţă de rom
1 linguriţă esenţă de vanilie
Decor
50g fulgi de migdale
50g nuci
100g zahăr ars în diverse forme
Mod de preparare:
Pregătiţi toate ingredientele şi lăsaţi-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute, cu excepția untului, care trebuie să fie foarte rece.
Pregătirea blatului
Amestecaţi ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie, până obţineţi o compoziţie omogenă. Rezultatul trebuie să fie un aluat compact, neted şi care nu se lipeşte de mâini. Apoi formaţi o bilă din aluat, acoperiți-o cu folie alimentară şi lăsaţi-o la frigider pentru 30 de minute.
După cele 30 minute scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în 12 bucăţi egale, pe care le presați cu sucitorul până ce foaia de aluat ajunge la dimensiunea formei. Puneți foaia de aluat în forma tapetată în prealabil cu unt și presați-o bine pe margine. Se fac găuri pe fundul blatului cu vârful unei furculiţe și se acoperă blatul cu hârtie de copt.
Se introduce forma în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 180 grade C şi se coace pentru 15 minute, după care se scoate hartia de copt. Se reintroduce la cuptor pentru încă 5 minute, până când blatul devine rumeniu.
Prepararea cremei de ciocolată (ganache)
Se mărunțește ciocolata, apoi se pune într-un bol încăpător, rezistent la temperaturi mari. Se pune laptele condensat Maresi într-o oală şi se încălzeşte pe aragaz. Lăsaţi-o pe foc până când dă în clocot o singură dată. Imediat ce aţi observat că a ajuns la punctul de fierbere, stingeţi flacăra şi luaţi oala de pe aragaz.
Se toarnă laptele condensat Maresi peste ciocolata mărunțită şi se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn sau o spatulă specială până ce ganache-ul va deveni omogen. Adăugaţi şi esenţa de rom şi vanilie şi amestecaţi până la omogenizare. Lăsaţi-o apoi la temperatura camerei până la răcire.
Decor
Se toarnă în mini formele de blat crema de ciocolată preparată şi se introduce în frigider peste noapte. Înainte de servire se adaugă fulgi de migdale, nuci şi ornamentul din zahăr topit.
Această reţetă de Tartă cu ciocolată şi Lapte Condensat Maresi îi aparţine concurentei Gabriela Simion de la Masterchef.
Poftă bună! Să o savuraţi cu plăcere!