Am fost haotică mulţi ani la rând. Într-un an am vrut să-mi cumpăr un singur produs, dar până l-am căutat în cele mai mari magazine online ca să văd care are cel mai bun preţ… în două locuri deja nu mai era pe stoc. Aşa că în anul respectiv n-am mai cumpărat nimic şi nu mi-a picat prea bine. Anul acesta m-am gândit să întocmesc un plan de atac care să ne ajute la eficientizarea cumpărăturilor de Black Friday.

1. Pregăteşte-ţi o listă cu produsele favorite
Dacă nu ai în cap să cumperi ceva anume, vei ajunge să dai banii pe nişte chestii doar pentru că sunt la preţ bun, nu neapărat pentru că ţi le doreşti foarte mult. Cap de listă la mine sunt cărţile, iar cei de la Libris.ro au 24 de ore de oferte magice la cărţi. Abia aştept să văd cum stă treaba. Îmi place să comand din această librărie online pentru că au transport gratuit prin curier indiferent de valoarea comenzii.

2. Instalează-ţi aplicaţia eMAG pe mobil
Toată lumea care face cumpărături de Black Friday va intra pe eMAG. Nu cred că există excepţie. Eu sunt curioasă cât o să coste epilatorul pe care mi-l doresc de multă vreme. Am aşteptat Black Friday ca să văd dacă devine mai accesibil. Feeling curious? Ai şi de ce, căci vorbesc de un Philips SatinPerfect cu discuri ceramice.

3. Adaugă produsele dorite în coş cu o zi înainte
Acesta e un truc pe care l-am învăţat anul trecut. Am urmărit ofertele a trei magazine online şi aveam cam aceleaşi produse în coş (o bluză şi o pereche de cercei). Site-ul pe care au fost cele mai mari reduceri a fost site-ul pe care am plasat comanda. Aşadar nu a mai fost nevoie să răsfoiesc site-urile şi să mă confrunt cu probleme de server (uneori pică site-urile când e prea multă lume online la ei) sau să mă întreb ce să-mi cumpăr undeva între miezul nopţii şi răsăritul soarelui.

4. Stabileşte-ţi din timp bugetul
Foarte important este să ştii suma medie pe care „ai voie” să o cheltuieşti de Black Friday, dar şi suma maximă. Asta în cazul în care tocmai ai plasat o comandă dar tocmai ai văzut şi un televizor şmecher la reducere. Sau un laptop, un smartphone, o consolă… Trebuie să ştii din timp până unde poţi să te întinzi. Black Friday nu e despre cum să rămâi cu mâna goală, ci despre cum să investeşti cu cap o parte din economiile pe care le-ai făcut.

5. Nu uita de listă!
Ştiu că am trecut-o şi la punctul 1, dar este foarte importantă. Dacă plănuieşti să cumperi doar haine şi pantofi, atunci asigură-te că ţi-ai notat asta, să nu cumva să uiţi şi să cumperi cu totul altceva.

6. Interesează-te de magazinele participante
Nu toate magazinele vor avea reduceri speciale de Black Friday. Unele au doar reduceri obişnuite, nefiind participante la acest „eveniment” al reducerilor. Iată câteva dintre magazinele care vor avea reduceri substanţiale:
eMAG (nu mai e o noutate) 😀
– Flanco
dePurtat.ro (multă multă încălţăminte)
StarShiners (haine de ocazie)
Kurtmann (multe haine şi accesorii de firmă, un fel de outlet al mall-urilor)
NailShop (foarte multe chestii frumoase pentru unghii/manichiură)
Plantum (o grămadă de produse din plante, inclusiv cosmetice)
Astratex (pentru femeile care se respectă)
PPT (pentru toate buzunarele)
SevenSins (pentru… miezul nopţii) 🙂

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *